Джоан Роулинг отново започна да коментира рисунките за "Икабог"

Джоан Роулинг отсъства почти цяла седмица от Туитър, след като миналата сряда публикува есето си в отговор на атаките срещу нея от страна на транс активисти. В него авторката на "Хари Потър" обясни, че агресивното поведение на част от потребителите на социалната мрежа, преди и след като е защитила уволнената заради мнението си Мая Форстейтър, са я накарали известно време да не посещава сайта, но се е включила отново, за да подари на света новата си детска книга "Икабог" и да коментира детските рисунки, които участват в конкурса за илюстрации за книгата, когато бъде публикувана през ноември. Приходите от продажбата на книгата ще отидат за благотворителност и в помощ на засегнатите от икономическата криза, която очаква света след пандемията от COVID-19.


След като авторката беше неактивна в продължение на няколко дни, някои от нас решиха, че се е отказала от коментирането, но очевидно Роулинг е преценила, че не бива да позволява случилото се миналата седмица да помрачи едно от най-хубавите неща, които е правила през последните години.

Писателката отново започна да коментира десетки рисунки всеки ден и да насърчава творчеството на децата.


В сайта на книгата вече можем да прочетем първите 34 глави. Джоан Роулинг публикува по няколко глави всеки делничен ден и ще продължи така до 10 юли.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Магьоснически игри и спортове

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Понеделнишко препитване: Майките в "Хари Потър"

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Била ли е някога майка Макгонъгол и имала ли е съпруг

Защо Джеймс Потър тормозеше Сивиръс Снейп