Спомените за Pottermore на един слидеринец

След като дълго се бях самоопределял като слидеринец, преди няколко години Pottermore започна разпределителната си церемония и открих, че съм именно за този дом.

Щастието ми може да се струва странно на днешните потребители на сайта (дори на тези, които си спомнят оригиналната, много по-хубава версия), но в онези дни разпределянето в Pottermore имаше доста по-голямо значение.
Така изглеждаше разпределянето тогава

В началото само малък брой хора можеха да се регистрират за пробната версия на сайта, като регистрациите биваха отваряни за по няколко минути всеки ден в рамките на една седмица. Часовете за регистрация не бяха предварително обявени, затова желаещите трябваше много внимателно да следят сайта, за да не изпуснат момента.

След като бройката се запълни, започна дългото чакане на писмата. В продължение на няколко седмици нямаше никаква информация какво се случва с Pottermore, докато един ден совите не полетяха и регистрираните бяха допуснати до сайта на няколко групи.
Аз се бях регистрирал още първия ден, но влязох с втората група.

Тогава много се притеснявах в кой дом ще бъда разпределен, защото винаги съм смятал, че в "Хогуортс" има само един дом, който си заслужава и щях да съм много тъжен, ако не бях попаднал там.
За щастие шапката се произнесе и бях приет в Слидерин.

Днес потребителите на сайта могат да си правят безброй регистрации, докато не бъдат разпределени където искат, което малко обезсмисля процеса.
Аз обаче се гордея със своето разпределение и все още използвам регистрацията си в Pottermore отпреди толкова много години. Няма да е изобщо преувеличено да кажа, че заради очакването на писмото и притеснението ми къде ме разпределят (защото вече бях казал потребителското си име на доста хора и нямаше как да скрия къде са ме пратили), първата ми вечер в Pottermore е най-близкото до истинско разпределяне в Хогуортс, което съм преживявал.

Радвам се, че бях от малцината, които станаха част от всичко това!
За четирите години, в които старият Pottermore беше активен,
Слидерин спечелиха купата повече пъти от всички останали домове

Коментари

  1. Не е ли останал някакъв архив на стария потърмор който може да се ползва за разпределянето?

    ОтговорИзтриване
  2. И в новия Pottermore има разпределяне. Ако си си направил регистрация в стария, можеш да си я подновиш, стига да си помниш потребителското име.

    ОтговорИзтриване
  3. Това, което най-много ме е яд, че така и не разгледах, бяха красивите интерактивни дизайни за всяка глава. Това поне няма ли алтернатива някъде... страшно искам да ги разгледам...

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Долорес Ъмбридж - 7 неща, които (може би) не знаете

Кога и на каква възраст умира Волдемор (70% от вас не знаят или не могат да сметнат)

Хари Потър и прокълнатото дете - излишната история

Защо Волдемор уби Снейп с Наджини

Понеделнишко препитване: Хронологията в "Хари Потър"

5 предимства да бъдеш от дом Хафълпаф

Хари Потър творчески турнир №2: Произведение 6

12 особености на Хари Потър семейството