Дарбата на Трелони - истина или лъжа

На днешната дата е родена преподавателката по пророкуване в Хогуортс Сибила Трелони.

Тя е родена на 9 март, но не знаем коя година, в семейството на мъгълка и магьосник, наследник на прочутата пророчица Касандра Трелони. Сибила е била разпределена в Рейвънклоу и за кратко е била омъжена, след като завършва училище, но бракът ѝ се разпада, защото отказва да вземе фамилията на мъжа си.

Историята на Сибила Трелони е една от тези, които Роулинг разкри в сайта си Pottermore. Подобно на много такива предистории и тази ни помогна да разберем по-добре персонажа, след като научихме нещата, които авторката е знаела за преподавателката по пророкуване, но не е сметнала за необходимо да включва в книгата.

Най-интересното в образа на Сибила Трелони е, че самата тя осъзнава, че е измамница. Цялото ѝ представяне пред света, от загадъчното поведение до това, че отказва да се раздели с името на известната си прароднина, цели да убеди хората, че притежава качества, които сама не вярва, че има.
Ироничното е, че тя наистина притежава пророчески способности и то доста силни, но всеки път, когато дарбата ѝ се проявява, тя изпада в дълбок транс и сама не подозира за пророчествата, които е направила, едното от които промени хода на магьосническата история.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

12-те най-силни жени в Хари Потър

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

Кориците на "Хари Потър" по света

Защо "Фантастични животни 3" не ме радва, а ме плаши

Прокълнатото дете и още 6 начина да се върнем в Хогуортс

Pottermore: Дурмщранг

Корицата на сценария за Престъпленията на Гринделвалд