7 неща, които може би не знаете за Ремус Лупин

Днес Ремус Лупин щеше да навърши 57 години, ако не беше загинал в Битката за Хогуортс през 1998. Лупин е любим герой на много хора и любим преподавател на повечето фенове на "Хари Потър". По този повод реших да споделя 7 неща за него, които може да сте пропуснали, докато сте чели книгата и допълнителната информация на Роулинг в Pottermore.

1. Мъгълска майка
Майка на Ремус е мъгълката Хоуп Хоуел, която, преди да се сблъска със света на магьосниците е работела като застрахователен агент. Един ден, докато се разхождала, била нападната от свирепо изглеждащ мъж и била спасена от магьосника Лайъл Лупин. По късно Лупин разкрил на Хоуп, че нападателят изобщо не бил опасен, защото бил просто богърт.

2. Познанията на Ремус за дименторите
В Хари Потър и затворникът от Азкабан Лупин казва на Хари, че не е специалист по борба с дименторите, но всъщност е доста добре запознат с темата, защото баща му е бил специалист именно в тази област на магията. Лайъл бил световно известен експерт по Нечовешки духовни прояви, като диментори, богърти и полтъргайсти.

3. Познания за магическите същества
Часовете на Ремус Лупин се отличават с това, че той преподава предимно за опасните магически създания, които може да представляват опасност за магьосниците. Причината да е толкова добре запознат с тях е, че баща му е работил в отдел "Регулация и контрол на магически същества" към МнМ (може дори да е познавал Нют Скамандър).
Тъй като бил сигурен, че синът му никога няма да отиде в Хогуортс, защото е върколак, бащата на Ремус го обучавал вкъщи, предимно за магическите създания.

4. Грейбек го напада умишлено
От Pottermore разбрахме, че върколакът Фенрир Грейбек не е избрал да ухапе малкия Ремус случайно. Лайъл бил един от най-големите противници на опитите върколаците да бъдат приобщени към магическата общност и смятал, че заразените трябва да бъдат убивани.



5. Промени около Хогуортс
Част от земите около замъка "Хогуортс" са такива, каквото ги познаваме днес, именно заради Лупин.
За да бъдат прикрити трансформациите му и да бъдат защитени останалите хора, Лупин трябвало всеки месец да бъде отвеждат надалеч. Така се появили легендите за Къщата на крясъците - една от забележителностите на Хогсмийд, а до там бил прокопан таен проход. На входа му посадили Плашещата върба.

6. Смърт
В книгата не е посочено, но по-късно Роулинг разкрива, че Ремус Лупин е убит от смъртожадния Антонин Долохов. Същият, когото по-рано в "Хари Потър и даровете на смъртта" Хари имаше възможност да убие (и такова предложение беше направено от Рон), но реши да пощади. Браво, Хари! Поредният човек, който умира заради благородството ти.

7. Орден на Мерлин
Ремус Лупин е награден посмъртно с Орден на Мерлин, първа степен - най-високото магьосническо отличие във Великобритания.
Лупин е първият върколак, който получава Ордена. Това е някакво, макар и малко, утешение за феновете на Ремус, защото така се изпълняват думите му към Хари, че един ден Теди ще знае защо е загинал баща му.

Коментари

  1. И Теди, както Хари, остава без родители още от бебе. Майка му, Нимфадора Тонкс също загива с Ремус Лупин. Това е много тъжно. Защо такова малко бебе трябва да остане без родители, а само с кръстник? Също като Хари. Впрочем Хари е кръстник на Теди. А това момче изобщо не се споменава в Хари Потър и прокълнатото дете. Жалко за момчето.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

12-те най-силни жени в Хари Потър

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

Кориците на "Хари Потър" по света

Защо "Фантастични животни 3" не ме радва, а ме плаши

Прокълнатото дете и още 6 начина да се върнем в Хогуортс

Pottermore: Дурмщранг

Корицата на сценария за Престъпленията на Гринделвалд