7 неща, които може би не знаете за Ремус Лупин

Днес Ремус Лупин щеше да навърши 57 години, ако не беше загинал в Битката за Хогуортс през 1998. Лупин е любим герой на много хора и любим преподавател на повечето фенове на "Хари Потър". По този повод реших да споделя 7 неща за него, които може да сте пропуснали, докато сте чели книгата и допълнителната информация на Роулинг в Pottermore.

1. Мъгълска майка
Майка на Ремус е мъгълката Хоуп Хоуел, която, преди да се сблъска със света на магьосниците е работела като застрахователен агент. Един ден, докато се разхождала, била нападната от свирепо изглеждащ мъж и била спасена от магьосника Лайъл Лупин. По късно Лупин разкрил на Хоуп, че нападателят изобщо не бил опасен, защото бил просто богърт.

2. Познанията на Ремус за дименторите
В Хари Потър и затворникът от Азкабан Лупин казва на Хари, че не е специалист по борба с дименторите, но всъщност е доста добре запознат с темата, защото баща му е бил специалист именно в тази област на магията. Лайъл бил световно известен експерт по Нечовешки духовни прояви, като диментори, богърти и полтъргайсти.

3. Познания за магическите същества
Часовете на Ремус Лупин се отличават с това, че той преподава предимно за опасните магически създания, които може да представляват опасност за магьосниците. Причината да е толкова добре запознат с тях е, че баща му е работил в отдел "Регулация и контрол на магически същества" към МнМ (може дори да е познавал Нют Скамандър).
Тъй като бил сигурен, че синът му никога няма да отиде в Хогуортс, защото е върколак, бащата на Ремус го обучавал вкъщи, предимно за магическите създания.

4. Грейбек го напада умишлено
От Pottermore разбрахме, че върколакът Фенрир Грейбек не е избрал да ухапе малкия Ремус случайно. Лайъл бил един от най-големите противници на опитите върколаците да бъдат приобщени към магическата общност и смятал, че заразените трябва да бъдат убивани.5. Промени около Хогуортс
Част от земите около замъка "Хогуортс" са такива, каквото ги познаваме днес, именно заради Лупин.
За да бъдат прикрити трансформациите му и да бъдат защитени останалите хора, Лупин трябвало всеки месец да бъде отвеждат надалеч. Така се появили легендите за Къщата на крясъците - една от забележителностите на Хогсмийд, а до там бил прокопан таен проход. На входа му посадили Плашещата върба.

6. Смърт
В книгата не е посочено, но по-късно Роулинг разкрива, че Ремус Лупин е убит от смъртожадния Антонин Долохов. Същият, когото по-рано в "Хари Потър и даровете на смъртта" Хари имаше възможност да убие (и такова предложение беше направено от Рон), но реши да пощади. Браво, Хари! Поредният човек, който умира заради благородството ти.

7. Орден на Мерлин
Ремус Лупин е награден посмъртно с Орден на Мерлин, първа степен - най-високото магьосническо отличие във Великобритания.
Лупин е първият върколак, който получава Ордена. Това е някакво, макар и малко, утешение за феновете на Ремус, защото така се изпълняват думите му към Хари, че един ден Теди ще знае защо е загинал баща му.

Коментари

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

7 Хари Потър места, които задължително да посетите в Единбург

Защо Куини изостави Джейкъб, ако наистина го е обичала

Актьор от Хари Потър с представление в София

Кой е първият змиеуст в историята

Чарли Уизли - 5 неща, които може да сте забравили

Лита, кръвният пакт и магическият череп на Гринделвалд

Джоан Роулинг завърши сценария на Фантастични животни 3

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

5 причини да прочетете сценария на Фантастични животни 2

Аврелий Дъмбълдор - кои са родителите му