Защо Филч подозира Хари за нападението над Госпожа Норис

При първо четене може да ви се е сторило странно, че Филч подозира Хари за нападението над котката му. И то не за друго, а защото е разбрал, че е безмощен.
Всъщност за това си има причина, която е засегната, но не много подробно обяснена в книгите и е малко доразширена в Pottermore - Филч не е единственият, който подозира Хари, ако не за наследник на Слидерин, то за наследник на Волдемор.

В Pottermore Роулинг обясни, че когато Волдемор не успява да убие бебето Хари и изчезва, много смъртожадни решават, че момчето притежава могъща черна магия. Именно заради това Драко Малфой му предлага приятелството си в Хари Потър и философският камък - Луциус Малфой не е говорил лоши неща на сина си за Хари и го е съветвал да прави същото: "ще ти напомня, че не е… благоразумно да говориш друго, освен най-хубави неща, за Хари Потър". Като типичен представител на семейство Малфой, Луцуис знае, че накъдето и да тръгнат нещата, Хари Потър ще бъде отпред, така че е полезен приятел.

Не само смъртожадните са подозирали Хари за следващия голям черен магьосник. Очевидно Филч е чул слуховете и когато някой е вкаменил котката му е решил, че това е начин Хари да го накаже. Знаем, че Волдемор и смъртожадните са смятали безмощните в някаква степен по-долу дори от нечистокръвните магьосници.
По-късно мнозина други са готови да повярват в тази теория, а способността на Хари да говори със змиите с нищо не помага.


Коментари

Вижте последните:

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"

Волдемор: Историята на наследника - какво знаем за филма

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Официално видео от „Хари Потър и прокълнатото дете“ за пръв път

Аврелий Дъмбълдор - кои са родителите му

Хърмаяни и Драко - защо хората виждат нещо там

Да гледате ли "Хари Потър и прокълнатото дете", когато започнат да играят пиесата отново

В кого всъщност е влюбена Хърмаяни?

С какво Джеймс Потър е по-добър от Сивиръс Снейп

Защо скоро няма да има филм по Прокълнатото дете