Виктор Крум - интересни подробности за него

Ето няколко интересни подробности за Крум, които според мен не всеки знае и си спомня:

1. Може да видим дядо му
Възможно е дядото на Виктор Крум да се появи или да бъде споменат в новите филми на Роулинг. От разговора му с Хари в "Хари Потър и даровете на смъртта" разбрахме, че дядото на Виктор Крум е бил една от многото жертви на Гриндълуолд. Възможно е даже вече да сме го виждали - ако е бил един от петимата аврори, които черният магьосник уби в първите секунди на "Фантастични животни и къде да ги намерим".

2. Куидична легенда като млад
Едва на 17, Крум вече е куидична легенда. Почти сам успява да отведе отбора на България до финала, където хваща снича, но България губи мача заради отличното представяне на Ирландия.

3. Влюбен е в Хърмаяни
Същата година, в която се провежда мачът за финала на Световното, Крум пристига в Хогуортс за Тримагическия турнир. Там се запознава с Хърмаяни Грейнджър, в която се влюбва. След като си тръгва, Виктор и Хърмаяни продължават да си пишат, но за съжаление в крайна сметка тя се омъжва за Рон Уизли.

4. Куидична легенда като стар
През 2014 Крум влезе в националния отбор на България за последен път с думите: "Искам да спечеля купата преди да умра". Дванадесет години по-рано, Виктор Крум беше обявил, че се отказва от куидича, така че изненадващото му завръщане предизвика безпрецедентна подкрепа за българския отбор от целия свят.
На финала Крум, който само с участието си постави рекорд за най-възрастен професионален играч на куидич, се представи блестящо, улови снича и осигури победата на България.

Коментари

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Невероятната история на Евана Линч

Коя е Евана Линч от филмите за Хари Потър

Честит ден на Хари Потър!

Джоан Роулинг не е само "Хари Потър"

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Хърмаяни и Драко - защо хората виждат нещо там

Защо скоро няма да има филм по Прокълнатото дете

Официално видео от „Хари Потър и прокълнатото дете“ за пръв път

Рубиъс Хагрид - кратка биография

Какво знаем за Бил и Фльор