Какво да очакват феновете на Джоан Роулинг през 2019 година

Честита нова година, фенове на Хари Потър! За всички нас 2018 беше изключително вълнуваща - нова книга, нов филм, нови въпроси. 2019 ще е доста по-спокойна, но все пак имаме какво да очакваме.

Нова мобилна игра по Хари Потър

Harry Potter Wizards Unite
Магьосническата общност е застрашена от разкриване. Министерството на магията се нуждае от помощта на всички магьосници, за да предотврати нарушаване на указа за секретност.

Wizards Unite беше първата от серията мобилни игри по Хари Потър, която беше обявена. Въпреки това беше изпреварена от Harry Potter: Hogwarts Mystery, която привлече феноменален интерес, но в крайна сметка се оказа пълен провал. Да се надяваме, че съдбата на новата игра, която ще е подобна на Pokemon Go, ще е по-добра и ще може да задържи интереса ни за повече от два месеца.

Нощ на книгите за Хари Потър 2019

Нощта на книгите за Хари Потър
Нощта на книгите за Хари Потър е една интересна традиция, която беше създадена от британското издателство на "Хари Потър" и набира все по-голяма популярност в целия свят.

Събитието тази година е обявено за 7 февруари, а темата ще е училището за магии и вълшебства "Хогуортс". Не се знае обаче кога и къде ще е в България. Ако добрата практика от предишните години продължава, в сайта на "Егмонт" ще бъде създадена страница със списък на всички събития в София и в страната.

Илюстровано издание на "Хари Потър и огненият бокал"

Замъкът Хогуортс нарисуван от Джим Кей
През 2018 нямаше нова книга от поредицата с илюстрации на Джим Кей, но се очаква четвъртата книга да излезе тази година. Рисунките на Джим Кей са много красиви и допълват света, създаден от Джоан Роулинг.
И макар да се вълнуваме много за изданието, най-големият въпрос който ни тормози, е колко ще е дебела книгата. Илюстрациите вдигат броя на страниците, а книгата и сега не е тънка.

"Смъртоносно бяло" от Робърт Галбрейт

Смъртоносно бяло от Робърт Галбрейт
Четвъртата книга от поредицата за Корморан Страйк, която Джоан Роулинг пише под псевдоним, вече излезе и съвсем скоро се очаква да имаме възможност да прочетем и българския ѝ превод.

Новите епизоди на "Случаите на Корморан Страйк"

Робин и Страйк от Случаите на Корморан Страйк
След излизането на новата книга за Страйк, BBC ще екранизират и нея, както направиха с предишните три. Очаква се новите сезони на сериала "Случаите на Корморан Страйк" да излязат тази година.

Началото на снимките за "Фантастични животни 3"

Еди Редмейн на снимачната площадка на Фантастични животни
През пролетта на тази година започва работата по третия филм от поредицата на Джоан Роулинг за Нют Скамандър и участието му във войната срещу Гринделвалд. Писателката вече приключи сценария и засега единственото сигурно е, че ще разберем повече за семейство Дъмбълдор (и за мистериозния произход на Аврелий), както и че част от действието ще се развива в Рио де Жанейро.

Препрочитане, срещи и Хари Потър новини

Препрочитателски клуб Дейли Потър
И през 2019, както през всички години от 2010 до сега, ще продължим да препрочитаме книгите на Роулинг и да се събираме заедно, за да споделяме впечатленията си. За тези срещи и за малко по-различния препрочитателски план тази година, ще можете да прочетете в блога. Отново ще опитваме да ви дадем последните новини за света на Хари Потър и творчеството на Джоан Роулинг. Очаквайте още много коментари и теории за поредицата Фантастични животни.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Кога и на каква възраст умира Волдемор (70% от вас не знаят или не могат да сметнат)

Професор Спраут - героинята, която понякога забравяме

Какво знаем за дименторите

Кой е Джейми Кембъл Бауър от Хари Потър и Фантастични животни

4 причини никога да не ни омръзва да препрочитаме "Хари Потър"

Дейли Потър, или как веднъж решихме да препрочитаме "Хари Потър" и не спряхме 10 години

"Икабог" излиза и в България през ноември, а илюстрациите ще бъдат на български деца

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство