Какво говори за вас домът ви в Илверморни

Веднага след като излезе разпределителният тест за Илверморни, се появиха и опити да се направи сравнение с домовете в Хогуортс. Аз бях щастлив от своето разпределение (Horned Serpent), защото веднага усетих връзката между този дом и дома си в Хогуортс - Слидерин. Радина обаче се разочарова от Thunderbird, защото реши, че това е еквивалента на Грифиндор (а никой нормален човек иска да е в Грифиндор)
Всъщност домовете в американското училище избират учениците по много по-различен начин - Разпределителната шапка проверява в главата ти какъв ИСКАШ да си, докато Илверморни преценява какъв ВЕЧЕ СИ. Или с други думи Хогуортс избира учениците си според това, което искат да постигнат, докато Илверморни според това КАК ЩЕ го постигнат. Ето какво говори за вас комбинацията от домовете в двете училища, както и кои представители на Хогуортс в кои домове в Илверморни биха били (понякога може да ги разпределя в повече от един дом):

Horned Serpent символизира тялото, много негови представители стават учени. Лесно е човек да реши, че това е еквивалентът на Рейвънклоу и да, ако човек иска да стане учен, би избрал точно Рейвънклоу в Хогуортс. Но не всеки от този дом иска да се занимава с наука. Ще дам пример с любимата ми рейвънклоувка (Радина, не Луна) - Радина е много умна, в училище и в университета е била пълна отличничка и сега много бързо научава всяко ново нещо в работата си. Но Радина никога не е искала да се занимава в наука, ученето никога не ѝ е доставяло удоволствие, просто ѝ се отдава лесно и тя знае, че ще ѝ е полезно. Представителите на Horned Serpent биха се задълбали в някаква тема и биха я разучили в дълбочина само ако им е интересно, дори и да не им е полезна с нищо занапред. Това са хората, които биха си представяли какво ще направят, но рядко биха тръгнали наистина да го правят.

Horned Serpent + Слидерин
Това са хора, които биха желали величие и биха си мечтали за него, но рядко ще се впуснат в действия. Те биха разучили родословното си дърво до корен и биха се запознали с всеки аспект от семейната си история, само за да могат да се гордеят, че са част от тази история.
Възможни представители: Орион Блек, Луциус Малфой

Horned Serpent + Рейвънклоу
Това са хората, които биха се впуснали в изучаването на аспект от магията, само за да докажат някоя своя теория. Тези хора обичат да препрочитат една и съща книга, за да могат да я разучат в детайли, без да се притесняват за всички останали, които пропускат.
Възможни представители: Гарик Оливандър, Куиринъс Куиръл

Horned Serpent + Грифиндор
Това са хората, които обичат да предефинират познатите морални норми, за да оправдаят своите действия и да ги представят в по-добра светлина. Те биха мислили как света може да се промени към по-добро, но рядко биха поели инициативата за осъществяване на идеите си.
Възможни представители: Артър Уизли. Моли Уизли, Рон Уизли, Рубиъс Хагрид, Лили Потър

Horned Serpent + Хафълпаф
Това са хората, които отделят много време, за да планират действията си така, че да се харесат на повече хора, без да изневеряват на своята същност. От четирите дома (комбинирани с Horned Serpent) те са единствените, чиято представа за реалността се доближава най-много до действителната реалност.
Възможни представители: Нимфадора Тонкс


Thunderbird символизира душата, а представителите на този дом стават изследователи и пътешественици. Останалите три дома малко или много могат да бъдат определени като еквивалент на някой от хогуортските, но не и Thunderbird - точно като представителите си, домът е уникален.
Разпределените в този дом притежават ясно изразена индивидуалност и характерите им най-трудно се променят. Тяхна движеща сила е любопитството, защото са убедени, че най-интересното и най-хубавото е зад следващата врата, след следващия завой, на следващата страница. Нещата, които не познават, просто не са се изпречили на пътя им.

Thunderbird + Слидерин
Това са хората, които първи биха тръгнали след Черния лорд. Те вярват, че са нещо повече от другите, защото са чистокръвни и всяко действие би било подчинено на целта да изградят по-подходящ свят за себе си. Дори след падането на Волдемор, тези хора ще продължават да твърдят, че са били прави, но методите на Лорда са били грешни.
Възможни представители: Сивиръс Снейп, Нарциса Малфой, Регулус Блек, Финиъс Нигелус Блек

Thunderbird + Рейвънклоу
Това са хората, които обичат предизвикателствата пред ума си. Те се радват, когато се изправят пред проблем, но не заради самия проблем, а защото имат самочувствието, че могат да го разрешат и удоволствието от победата със собствени усилия е най-сладкото чувство за тях. Това са хората, които няма да прочетат една книга два пъти, защото хиляди други ги очакват.
Възможни представители: Гилдрой Локхарт, Филиус Флитуик

Thunderbird + Грифиндор
Това са хората, които биха се впуснали в приключение, само за да се докажат. Тяхната сила е непоколебимостта, дори когато шансовете за успех са малки.
Възможни представители: Джеймс Потър, Хари Потър

Thunderbird + Хафълпаф
Това са хората, които се гордеят с това, което са. Те вярват, че са достигнали достатъчно близо до съвършенството и приключението за тях е да демонстрират кои са и какви са и да упражняват качествата, които смятат, че ги правят толкова страхотни. Тези неща обаче не трябва да се бъркат със самовлюбеност - няма такова нещо като егоистичен и нарцистичен хафълпафец.
Възможни представители: Нимфадора Тонкс, Седрик Дигъри


Wampus символизира тялото, неговите представители са войни. За тези хора са важни физическите действия и видимите резултати. Те не са сантиментални, а емоцията и интелекта са еднакво важни за вземането на решения и предприемането на действия.
Представителите на този дом са по-склонни към суетност и по-непримирими към компромисите.

Wampus + Слидерин
Това са хора, които не биха се поколебали да наложат мнението си със сила. Те вярват, че притежават качества, които ги правят по-важни от другите. Лесно откриват силните и слабите си страни, като предпочитат да развиват силните, за да компенсират слабите. Тези хора лесно биха станали смъртожадни или аврори, защото смятат силната организация за средство - тоест не те служат на организацията, а организацията служи на техните цели.
Възможни представители: Том Риддъл, Долорес Ъмбридж, Белатрикс Лестранж

Wampus + Рейвънклоу
Това са хората, които биха стигнали до физическа саморазправа, за да защитят идеите си, без значение дали става дума за нещо в което вярват или нещо, което обичат. И те обичат да носят символи - специални дрехи, украшения, значки, за да демонстрират убежденията си и да предизвикат опонентите си.
Възможни представители: Луна Лъвгуд

Wampus+ Грифиндор
Това са хората, които биха влезли в битка без значение дали смятат че са прави или грешат. За тях най-големият срам е да бъдат подценени от околните. Те бързо се ядосват, но и лесно се успокояват, стига да разберат, че човекът срещу тях не ги смята за нещо по-малко от себе си.
Първи биха се включили във военна организация, стига да вярват, че каузата е правилна.
Възможни представители: Сириус Блек, Фред и Джордж Уизли

Wampus + Хафълпаф
Това са хората, които няма да се поколебаят да влязат в битка, стига да са на страната на по-слабите. Те вярват, че битката за равенството и щастието на всички хора е единствената война, в която си заслужава да участваш,
Възможни представители: Нимфадора Тонкс


Pukwudgie символизира сърцето, много от представителите на този дом стават лечители. Тези хора лесно се подчиняват на емоциите си и за тях е най-лесно да съчувстват на останалите.
Чувството им за грешно и правилно е много силно и не биха се поколебали да направят това, което е правилно, без значение колко е трудно или колко не им харесва. Убедеността, че са на правилната страна, е най-голямата им сила.

Pukwudgie + Слидерин
Това са хората, които най-трудно биха станали смъртожадни. Те се гордеят, че са чистокръвни, гордеят се със семействата си и с наследството си, оценяват личните си качества, но не желаят да ги натрапват на другите. Като всички слидеринци и те се асоциират с общността си, но изпитват най-голям срам от грешките на "своите" хора.
Възможни представители: Хорас Слъгхорн

Pukwudgie + Рейвънклоу
Това са хората, които предпочитат да използват интелекта си, за да помагат на другите. Те предпочитат такива сфери на науката и магията, които биха имали благотворно въздействие върху най-голям брой хора.
Възможни представители: Хелена Рейвънклоу

Pukwudgie + Грифиндор
Това са хората, които първи се обявяват за защитници на слабите. Те смятат за своя най-голяма сила способността да поставят нуждите на другите над собствените си желания. За такива хора може да са каже, че се гордеят със смиреността си. Вярват, че бездействието срещу злото е равносилно на действие в негова полза.
Възможни представители: Албус Дъмбълдор, Минерва Макгонъгол, Ремус Лупин, Хърмаяни Грейнджър

Pukwudgie + Хафълпаф
Това са хората, които биха се жертвали за доброто на останалите, но без да търсят признание за себе си. Те са тихи герои и често пъти дори им е неудобно, когато някой ги хвали. По време на война биха помагали и на приятелите и на враговете си, защото всеки живот е ценен и всеки заслужава втори шанс.
Възможни представители: Помона Спраут

Оправдание: Информацията, с която разполагаме е много малко, така че е възможно да съм допуснал грешка. Прочетете какво съм написал за вашата комбинация от домове и напишете коментар в групата на препрочитателския клуб какво съм познал и какво съм сгрешил. След като се запозная с достатъчно представители на домовете (включително в новите филми, които предстои да излязат) ще направя ревизия на коментара си и ще го променя, ако се наложи. Предварително благодаря за помощта!

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Магьоснически игри и спортове

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Творчески турнир №5: Произведение 5

Какво знаем за Бил и Фльор

Понеделнишко препитване: Майките в "Хари Потър"

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Била ли е някога майка Макгонъгол и имала ли е съпруг