Роулинг, пак не ни съвпадат сметките

 Миналата година бях много изненадан, когато Роулинг съобщи, че е дошло времето на Джеймс Сириус да постъпи в Хогуортс, но тази година съм още по-изненадан, че Роулинг изпрати и Албус Сивиръс на училище.

Чакай малко, Джо, 1998 + 19 = 2017, нали така? Защо тогава изпращаш проклетото ;) момче година по-рано?

Точно преди един месец не бих обявил това за грешка - то е ясно, че няма как датата да е точно 19 години след битката и или ще е няколко месеца по-късно (както ми изглеждаше логично) или ще е няколко месеца по-рано (както се оказа). Но сега положението е друго, след "Прокълнатото дете" вече не съм склонен да приемам всичко, което Роулинг каже, за 100% истина.

Мисля, че пътищата ни с Роулинг по отношение на канона се разделят след 2016-а година. Всичко казано дотук в "Хари Потър" и допълнителната информация от Pottermore за събития след края на историята, като например световното по куидич, за мен са истина, а всичко след 1 септември 2016 е в най-добрия случай изкривена истина и не може да се брои за канон.
Мисля че и Роулинг би се съгласила с мен до някаква степен - самата тя многократно каза, че НИКОГА НЯМА да пише повече за Хари Потър, но през 2016 наруши обещанието си (или не съвсем, защото не го е писала тя, но си е предателство).

Малко ме е страх за филмите, които излизат през ноември.
В цялата тази работа има едно хубаво нещо - вече ще съм по-толерантен към хората в клуба, които имат различно от моето мнение.

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Магьоснически игри и спортове

Какво знаем за Бил и Фльор

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Творчески турнир №5: Произведение 5

Защо Джеймс Потър тормозеше Сивиръс Снейп

В помощ на Хари Потър - най-важните причини да успее