В кого всъщност е влюбена Хърмаяни?

За рождения ден на Хърмаяни реших да споделя една от теориите си, която останалите фенове най-много мразят - за това на кого всъщност принадлежи сърцето на Хърмаяни. Когато веднъж споделих теорията си в клуба, фенките на Рон и Хърмаяни ме изхвърлиха с ритници от книжарницата и три месеца не ми позволиха да се върна.

Теорията ми е проста - Хърмаяни обича Рон, но той е едва на второ място в сърцето ѝ. Тя се примирява с него, защото не може да е с истинската си любов - Хари Потър.

През цялата книга (повече в началото, преди да разбере, че няма шанс) Хърмаяни общува много повече с Хари Потър. Според мен когато влиза за пръв път в купето им е точно за да види Хари, за когото вече се е разнесла новината, че е във влака. Вероятно и Хърмаяни, като Джини, е влюбена в него без да го познава (все пак сама си казва, че е чела много за него). Иначе няма логика да търси жабата на Невил в купето, в което той току-що е бил. Явно само си е търсела повод да влезе.
По-късно в Хари Потър и философският камък го причака, за да го разубеди да не се дуелира с Малфой.
И така, през цялата книга наблюдаваме едно специално отношение към Хари, което го няма към Рон. В Нечистокръвния принц дори Дъмбълдор е убеден, че между Хари и Хърмаяни има нещо повече от приятелство, а Дъмбълдор рядко греши.

И всъщност единствената причина Хърмаяни да се оказва накрая със загубеняка Рон е, че Хари нито веднъж не изпитва към нея друго, освен любов като към сестра. Във филма малко се бяха заиграли с това, но в книгата Хари никога не забелязва, че тя е момиче (единственото нещо, в което Рон го изпреварва). И всичко това е само в полза на Рон Уизли, който, макар без съмнение да е най-незначителният Уизли, се оказва женен за една от най-страхотните вещици, живели някога. Браво, Рон!

Коментари

  1. най-сетне някой на моето мнение

    ОтговорИзтриване
  2. Не съм толкова против Рон, но и аз усетих интереса на Хърмаяни, докато четях книгите!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз съм на същото мнение

    ОтговорИзтриване
  4. Рон в книгите съвсем не е толкова тъп, колкото са го представили във филмите. Той ми е втория любим Уизли 😄

    ОтговорИзтриване
  5. Теории много, но доколко са обосновани е друг въпрос. Интересно ми е какво мисли самата Роулинг за теорията "Хърмаяни обича Хари, но се задоволява с Рон". Има едно нещо, което никой не отрича - Хърмаяни е наистина страхотна вещица, здравомислеща и сериозна по всички линии. Няма как такъв човек да постъпи така - като не може да е с Хари, ще е с Рон. Как става изобщо това нещо - обичам Хари, но като не мога да го имам, ще заобичам Рон. Много е повърхностно всичко това, което пък е крайно нетипично за Хърмаяни. Това че е отишла да види Хари във влака в началото не е кой знае какво, тъй като той все пак е сензация и е нормално всички да искат да го видят. Това обаче не значи, че всички автоматично ще луднат по него. През цялото време Хърмаяни държи и цени Хари като брат и близък приятел, както и той така се държи с нея. Къде изобщо има сериозен довод за някакви чувства на Хърмаяни към Хари? Ако имаше такива Роулинг щеше да ги вплете в историята, така както направи с отношенията между Хърмаяни и Рон. Това че Хърмаяни общува много повече с Хари също е нормално, тъй като историята и главния персонаж е именно Хари, а не Рон. Хари е Оцелелия, Избрания и т.н. Хари е Батман, Рон е неговия Робин и за да не се пресолява толкова историята, все я има любовта между Рон и Хърмаяни. Защо тя обича Рон и само Рон, това Роулинг може да каже. Все пак Хърмаяни е достатъчно веща в занаята, че да се захласва по топ магьосниците на своето време. Но както вече в началото написах, теории много и всяка може да намери своето място в пространството.

    ОтговорИзтриване
  6. Ами аз, не че съм експерт (дори още не съм довършил книгите), но помня че Роулинг написа, че съжалява че не е събрала Хермиона(!) с Хари.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съжалява, че е събрала Рон и Хърмаяни и според нея Хари и Хърмаяни са по-логичната двойка.
      Всъщност Хърмаяни и Рон да се съберат е било първоначалното ѝ намерение, но докато е изграждала образите е осъзнала, че двамата не са подходящи. Феновете обаче са искали именно те двамата да се влюбят, затова Роулинг е решила да изпълни първоначалния си план, въпреки че вече не е виждала логика във връзката им.

      Изтриване
  7. Абсолютно съм съгласна с тази теория. Защо да е нелогично. Точно Хърмаяни каза на Джини да престане да мисли за Хари и да потърси друг. Смятам, че Джини тръгна с Дийн, за да привлече вниманието на Хари. А защо да не и Хърмаяни да не е направила същото? Преди да разбера, че Хърмаяни и Рон ще се оженят си мислех, че тя ще бъде с Хари. Наистина те са страхотна двойка.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз също мислех така. Е аз още на четвърта част.

      Изтриване
  8. Аз напълно одобрявам връзката Хари и Хърмаяни! Тя ми е най-любимата! За мен Хари и Хърмаяни са повече от приятели! В книгата Хари казва на Рон, че обича Хърмаяни като своя сестра, но дали наистина е така!? Във филма ставаме свидетели на една много сладка сцена между Хари и Хърмаяни, която не се среща в книгата (за жалост)Някой забеляза ли как се гледат!!!! Умрях на място! Някога Хърмаяни да е гледала Рон така? Не! Пак умрях! Та тези двамара са СРОДНИ ДУШИ!!! Те трябваше да бъдат!Те! А не Рон и Хърмаяни или пък Хари и Джини!!! Аз мразя и ненавиждам връзката Хари и Джини! Имам само един въпрос! Защо? Защо точно пък Джини! Ето ви едно доказателство, че Джини не обича истински Хари! По време на битката в Хогуортс, Хари и Джини се целуват(исках да счупя телевизора) и след целувката тя казва: Знам.Знаеш какво Джини? Така се ядосах! Ако още не сте разбрали думите и се превеждат ето така:" Хари знам, че трябва да се биеш срещу Волдемор и знам, че ти ще победиш, защото вече си го правил, нали!?Аз вярвам в теб Хари! Ти си моят герой! Засега чао!"Сериозно ли!!!! А помните ли реакцията на Хърмаяни, когато разбира, че Хари трябва да умре! Как го прегърна, сякаш животът и зависи от това! Помните ли думите , които накараха хиляди фенове да се разплачат(включително и мен)!"Ще дойдат с теб!"Умрях!!!!! Ето видяхте ли! Тя предпочита да умре с Хари, пред това да живее с Рон! Това ни показва, че Хърмаяни винаги е била там за Хари и винаги ще бъде! Ето на това му се вика истинска любов! Джини била ли е така за Хари?! Не!!! А Хърмаяни да е била така за Рон!? Не разбира се, защото сърцето и принадлежи на Хари!И от своя страна сърцето на Хари, принадлежи на Хърмаяни! Заключение: Хари и Хърмаяни са създадени един за друг!!!!! 😍😘

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не мисля че е така, пък и ако Хърмаяни искаше да е с Хари, тя нямаше са се ,,примири" с Рон.

      Изтриване
    2. Не мисля, че между Хари и Хърмаяни щеше да се получи добра връзка. Джини и Хари са един за друг. Имат еднакви интереси, а и в книгата ясно е написано, че Хари харесва Джини, а не Хърмаяни. Той наистина чувства Хърмаяни като сестра, но неговата любов е Джини. Това, че Джини не беше до него когато той беше с Рон и Хърмаяни няма значение. Джини щеше да дойде, ако я бяха посветили в плана си. Да, до шестата книга и аз смятах, че Хърмаяни се разбира по-добре с Хари. Но когато видях реакцията на Хърмаяни когато Рон започна да излиза с Лавендър, всичко ми се изясни.

      Изтриване
    3. Абсолютно съм съгласна🥰

      Изтриване
    4. Всеки човек има право на мнение, но има една тънкост наречена ЛОГОЧЕСКО МИСЛЕНЕ.

      Изтриване
    5. Да, ВЯРНО Е!

      Изтриване
  9. Напълно съм съгласна!

    ОтговорИзтриване
  10. Хърмаяни като цяло непрекъснато се бори да се докаже в света на могьосниците и вероятно заради това се мотае коло „най-известният“ от тях, а нейната любов към него е по скоро като към по-малко малоумно братче.
    Отделно ако тя му бе станала жена Хари щеше да стане Грейнджър.

    ОтговорИзтриване
  11. Хари и Хърмаяни са създадени един за друг обичам ги!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Хайде сега!
    Мажоретка и футболист, как разбрахте, че имат бъдеще?

    ОтговорИзтриване
  13. Хърмаяни може да е харесвала Хари в началото, защото е звезда, но накрая тя обича Рон. Не помните ли как плака тя, когато той ги остави? А Джини е толкова перфектна за Хари и го обича толкова много. Да, в началото е само защото е Момчето-което-оцеля, но после е наистина.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Роулинг и Шекспир - препратки в Хари Потър

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър