Защо Нют не е описал връхлитащото зло в книгата си

Подготвяме срещата на Дурмщранг в четвъртък и си препрочитам "Фантастични животни и къде да ги намерим", тъй като това е темата на събитието. Хрумна ми обаче, че едно от животните, които видяхме във филма, липсва в книгата - връхлитащото зло.

"Връхлитащо зло" е наименованието, което местните са дали на създанието, нещо средно между пеперуда и гущер, което се храни с мозъци и чиято отрова изтрива лошите спомени на хората. Според Нют това не е много привлекателно име.
В джоба на сакото си Нют носи едно такова и на няколко пъти то му спаси живота, помогна за залавянето на Гриндълуолд и предотврати разкриването на магическия свят.
Но защо го няма в книгата?

Едно от възможните обяснения е заради Официалния акт на магическите тайни, който забранява разкриването на част от информацията около войната срещу Гриндълуолд. Този акт обаче вече е отменен и разсекретяването на документите започна, така че няма причина връхлитащото зло да не е включено в новото издание.

Обяснението, което ми се струва по-логично, но и по-тъжно е, че Нют Скамандър не е описал животното, защото то вече не съществува. От филма знаем, че Нют е спасил поне един животински вид от изчезване - гърборозите. Семейството в куфара бяха последните от този вид. Възможно е връхлитащото зло също да е бил изчезващ вид, който Нют не е успял да спаси.

Може би ще разберем каква е съдбата на създанието в джоба на Нют Скамандър, а може би на целия му вид, в следващите филми от поредицата "Фантастични животни".

Коментари

  1. За жалост и тук по вероятната теория е на мета ниформация, а именно, че книгата на нют е писана преди сценария за филма.
    Ако държиш да има обяснение вътре в света: Нют е написал книгата преди да попадне на връхлитащото зло и така и не е му е останало време да го добави преди да предаде оригинала за печат.

    ОтговорИзтриване
  2. Роулинг публикува ново издание на "Фантастични животни и къде да ги намерим" СЛЕД излизането на филма, в което беше включила цели 6 нови животни, но не и връхлитащото зло.

    Колкото до това дали Нют не е попаднал на злото след написването на книгата - това е обяснение защо не е включено в първото издание, но не и защо не е добавено в някое от следващите издания. Самият Нют казва, че това е възможно: "няма съмнение, че още тази година ще бъде открит още някой (вид животно), което ще наложи преиздаването (на книгата)"

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър

Кога и на каква възраст умира Волдемор (70% от вас не знаят или не могат да сметнат)