5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Всеки дом в "Хогуортс" е различен и уникален и съответно представителите на домовете се сблъскват с различни предизвикателства. Ето няколко специфични проблема, които учениците от Рейвънклоу разбират:
Автор: Радина Рейвънклоу

1. Групови проекти
В училище, в работа, където и да е – рейвънклоуци са индивидуалисти. Проблемът не е дори в разпределението на задачите (макар да ги побърква, че те могат да изпълнят дадена задача по-добре), а в оценката и признанието. Рейвънклоулецът не иска да дели заслуги и овации с когото и да било.

2. Управление на времето
Има толкова много неща, които вълнуват рейвънклоулеца, толкова много книги, които чакат да бъдат прочетени, толкова много неща, които иска да научи, разбере или измисли, че често оплаква несправедливо краткия човешки живот. А мисълта да довърши списъка си с книги за четене го вълнува и плаши в еднаква степен.

3. Принадлежност към дома
Както и другите три дома, рейвънклоуци са изключително горди да показват своята принадлежност, но уви – трябва постоянно да обясняват, че гербът им не е гарван, а в цветовете им не присъства сребърно.

4. Очакванията на другите
От рейвънклоуци грешно се очаква да знаят всичко и да са пълни отличници. Те се отдават само на теми/сфери/предмети, които наистина ги вълнуват и могат с пренебрежение да се отнесат към такива, които считат за неважни. Но когато нещо ги интересува, не могат да бъдат надминати.

5. Предразсъдъци
Заради отдадеността им и разнообразните им интереси, рейвънклоуци понякога изглеждат малко шантави за околните или дори студени и необщителни.  Това обаче съвсем не е така и те обичат да дискутират с други хора и да споделят страстите си (дори понякога малко да се възползват да изпъкнат със знанията си), но в същото време имат нужда да остават насаме, за да осмислят всичко новонаучено, да се заредят с енергия и да сътворят нови идеи.

Коментари

  1. Ей да бе, се съм се чулид какв е тоя грозен гаръвн на герба пък то не било гарван.
    Я пусни една публикация какви са животните по гербовете и защо са такива избрани.

    По точка 1 - това си е слидеринска черта

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Хари Потър и прокълнатото дете - излишната история

Понеделнишко препитване: Домовете в "Хогуортс"

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Домовете на Хогуортс - представени ли са равностойно

Джони Деп вече няма да играе ролята на Гринделвалд!

Защо скоро няма да има филм по Прокълнатото дете

Мистериите в Хари Потър: Магическите пръчки

„Хари Потър“ – аудиокнига и на български!

Мъртъв ли е Снейп в действителност?

Кой е единственият логичен избор за ролята на Гринделвалд (но не и да замести Джони Деп)