5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Всеки дом в "Хогуортс" е различен и уникален и съответно представителите на домовете се сблъскват с различни предизвикателства. Ето няколко специфични проблема, които учениците от Рейвънклоу разбират:
Автор: Радина Рейвънклоу

1. Групови проекти
В училище, в работа, където и да е – рейвънклоуци са индивидуалисти. Проблемът не е дори в разпределението на задачите (макар да ги побърква, че те могат да изпълнят дадена задача по-добре), а в оценката и признанието. Рейвънклоулецът не иска да дели заслуги и овации с когото и да било.

2. Управление на времето
Има толкова много неща, които вълнуват рейвънклоулеца, толкова много книги, които чакат да бъдат прочетени, толкова много неща, които иска да научи, разбере или измисли, че често оплаква несправедливо краткия човешки живот. А мисълта да довърши списъка си с книги за четене го вълнува и плаши в еднаква степен.

3. Принадлежност към дома
Както и другите три дома, рейвънклоуци са изключително горди да показват своята принадлежност, но уви – трябва постоянно да обясняват, че гербът им не е гарван, а в цветовете им не присъства сребърно.

4. Очакванията на другите
От рейвънклоуци грешно се очаква да знаят всичко и да са пълни отличници. Те се отдават само на теми/сфери/предмети, които наистина ги вълнуват и могат с пренебрежение да се отнесат към такива, които считат за неважни. Но когато нещо ги интересува, не могат да бъдат надминати.

5. Предразсъдъци
Заради отдадеността им и разнообразните им интереси, рейвънклоуци понякога изглеждат малко шантави за околните или дори студени и необщителни.  Това обаче съвсем не е така и те обичат да дискутират с други хора и да споделят страстите си (дори понякога малко да се възползват да изпъкнат със знанията си), но в същото време имат нужда да остават насаме, за да осмислят всичко новонаучено, да се заредят с енергия и да сътворят нови идеи.

Коментари

  1. Ей да бе, се съм се чулид какв е тоя грозен гаръвн на герба пък то не било гарван.
    Я пусни една публикация какви са животните по гербовете и защо са такива избрани.

    По точка 1 - това си е слидеринска черта

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Дъмбълдор и отношението му към Снейп

Кога и на каква възраст умира Волдемор (70% от вас не знаят или не могат да сметнат)

Луна Лъвгуд - 12 неща за нея, които може да не знаете

Хари Потър фенфикшъни - за и против

Любопитни факти от биографията на Сириус Блек

Кой е Джейми Кембъл Бауър от Хари Потър и Фантастични животни

Какво знаем за Грегорович

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"

Кой е първият змиеуст в историята