Честит ден на Хари Потър!

Преди 36 години, скрита от внезапно настъпилия мрак на улица Привит Драйв, професор Макгонъгол каза "Не бих се изненадала в бъдеще днешният ден да бъде известен като Деня на Хари Потър".

Първи ноември 1981 г. е денят с най-масови нарушения на Указа за секретност, защото щастливите магьосници трудно биха могли да скрият радостта си - ята от сови кръстосват Великобритания и разнасят новината за невероятното оцеляване на Хари Потър и необяснимото изчезване на Онзи-който-не-бива-да-се-назовава.

Следващите дни ще внесат много смут - аврорите започват яростни гонения на смъртожадни, десетки хора осъзнават, че са били под проклятието Империус, а бившите последователи на Лорда трябва да бягат, да се крият или да се бият. Дават се хиляди галеони подкупи от богати родове като Малфой, а много аврори загиват в битките с отчаяни смъртожадни.

Но първи ноември е хубав ден, може би един от най-щастливите в магьосническата история, защото след 11 години война, Черния лорд е изглеждал непобедим, а само за една вечер той и цялата му организация изчезват.

Коментари

  1. Тука доста си противоречеш: За един ден той е цялата организация изчезват, а по горе си казал, че аврорите най сетне се осмеляват да изпълзят от дупките си и да започнат борбата.

    ОтговорИзтриване
  2. Изчезването на една организация не предполага изпаряването на нейните членове, нито автоматично ги освобождава от отговорност за действията им като членове на съответната организация.
    Организацията я няма, но бившите членове съществуват и точно тях преследват аврорите.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

12-те най-силни жени в Хари Потър

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

Кориците на "Хари Потър" по света

Защо "Фантастични животни 3" не ме радва, а ме плаши

Прокълнатото дете и още 6 начина да се върнем в Хогуортс

Pottermore: Дурмщранг

Корицата на сценария за Престъпленията на Гринделвалд