Членове на Daily Potter се срещнаха с представители на Егмонт

Вчера в клуб "Читалище.то" се проведе среща с Велизара Добрева от издателство Егмонт и заедно няколко други членове на препрочитателския клуб отидохме, за да я попитаме лично за грешките в новото издание на "Фантастични животни и къде да ги намерим".
Снимка: Читалище.то
Тема на срещата беше издателския бизнес като цяло, но аз и останалите фенове бяхме решили, че няма да позволим темата за "Фантастични животни..." да остане без отговор и се готвехме за битка.  За наша изненада, водещият на събитието Александър Кръстев сам зададе въпроса.
Оказа се, че Велизара Добрева знае, че има проблем и през цялото време е било наясно с каква цел сме там.  Тя отговори на провокативното ни отношение съвсем спокойно и приятелски: "Знам, че влагате много емоция и съм ви безкрайно благодарна."

Изпълнителният директор на Егмонт ни обясни, че в момента са в процес да проверят дали наистина има грешки и ни увери, че ще бъдат предприети някакви мерки: "Зад тази книга седят имена. Имена на хора, които са получили своите хонорари за извършената работа и съответно на тези хора сега им е възложено да обяснят какво се е случило, ако се е случило."

Разговорът продължи и след края на официалната част на събитието и се оказа, че притесненията ни за пренебрежително отношение към "Хари Потър", феновете или авторката са напълно неоснователни. Екипът на Егмонт не приема "Хари Потър" просто като поредния продукт и наистина имат желание да свършат възможно най-добрата работа по новите издания.

В крайна сметка се разбрахме, че ще направим още една среща, на която ще обсъдим грешките, които открихме, за да може следващите издания да са достойни за творчеството на Роулинг.

Видео от събитието може да гледате ТУК

Коментари

  1. Браво за инициативността! :) Ще е хубаво ако издадат наново книгата с поправените вече грешки.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Роулинг и Шекспир - препратки в Хари Потър

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър