Наказание в Забранената гора - не е ли опасно?

Може би сте се питали, не е ли опасно ученици да бъдат наказвани да обикалят гората, докато някакъв убиващ еднорози звяр броди наоколо? Аз също и ето до какви изводи стигнах.

Преди всичко трябва да имаме предвид, че наказанието не е ходене в гората, а вършене на полезен труд за училището. Хагрид е проявил желание наказаните учении да му помагат и Дъмбълдор се е съгласил.  Вероятно не е бил наясно, че децата ще се скитат из гората и със сигурност не е очаквал да налетят на остатъка от душата на Волдемор.

Хагрид пък едва ли е очаквал съществото, което напада еднорозите, да е толкова близо до края на гората. Вероятно наистина опасните същества живеят на вътре, а еднорозите, които са изключително интелигентни същества, понякога идват в покрайнините, когато се нуждаят от помощ.
Смятам, че точно така си е мислел той, когато е решил да изпрати децата в гората - хем ще се поизплашат, хем по-бързо ще намерят раненото животно и ще му помогнат.

Истина е обаче, че дори в покрайнините, гората е много опасна. Защо ли Хагрид рискува здравето на децата? На този въпрос отговорът е съвсем ясен и дори не го считам за теория - Хагрид не осъзнава опасността.
Пазачът на дивеча не е от най-умните личности и не разбира, че нормалните хора не са по три метра и нямат великанска защита в кръвта си. Имайте предвид, че това е човекът, който изпрати две 12-годишни момчета в леговището на няколкостотин човекоядни паяка.

Съгласни ли сте с теорията ми?

Коментари

  1. Съгласна съм с теорията ти, че нито Хагрид, нито Дъмбълдор осъзнават опасността, но мисля, че нещо малко куца. По-скоро съм склонна да мисля, че Дъмбълдор е вярвал, че с Хагрид учениците ще бъдат в безопасност. И другото, което искам да кажа е - не е толкова важно дали Хагрид е глупав, за да го изтъкваш при всеки удобен случай, по-важното е, че никой не е пострадал, което според мен е факт, че умен или не, се грижи за безопасността на другите. ��

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Защо Ловът на хоркрукси е най-великата традиция на Daily Potter

Честит ден на Хари Потър!

Лов на хоркрукси във Варна!

Хари Потър и прокълнатото дете - излишната история

Мистериите в Хари Потър: Магическите пръчки

Носът на Волдемор, или защо най-силният магьосник е толкова грозен

Джоан Роулинг НЯМА да пише 4 нови книги за Хари Потър, не се подвеждайте

Можеше ли Невил да бъде Избрания

Кой е Девън Мъри в "Хари Потър" и къде може да се срещнете с него в България

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!