Съдбовните събития от 1-ви май

1.5.1998 без съмнение е един от най-изпълнените с емоции дни в магьосническата история, дори за хората, които не са взели пряко участие в събитията.

Денят започва с невиждана до тогава гледка - огромен дракон пробива пътя си навън от банката Гринготс и полита в небето над Лондон. Няколко часа по-късно всички знаят историята, която звучи като измислица - Хари Потър, най-издирваният магьосник на света, е проникнал в банката, обрал е един от най-строго охраняваните трезори и е избягал на гърба на огнедишащото същество.

Смъртожадните също усещат, че нещо не е наред. Волдемор е по-избухлив от всякога и е реално притеснен. За пръв път му хрумва. че Хари Потър знае за хоркруксите и ги унищожава.
Цялото министерство на магията е вдигнато под тревога, и цялото магьосническо общество е затаило дъх.

В Хогуортс и Хогсмийд патрулират смъртожадни, но въпреки това Хари Потър успява да стигне до замъка, както Невил Лонгботъм отдавна е предсказвал, че ще се случи. Обединени около Хари, учениците и учителите превземат замъка и прогонват Сивиръс Снейп.

Орденът на феникса, които след смъртта на Дъмбълдор са станали съвсем безполезна групичка, се събират отново, за последен път.

Волдемор и последователите му обсаждат Хогуортс. На хората вътре е даден избор - да предадат Хари Потър или да влязат в битка срещу най-могъщия магьосник на света, кръвожадните му последователи и цялата сила на Министерството на магията, което е под негов контрол.

Последователите на Хари Потър отказват да го предадат и точно в полунощ започва Битката за Хогуортс.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Роулинг и Шекспир - препратки в Хари Потър

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър