Най-тъжната сцена от Фантастични животни

Във "Фантастични животни и къде да ги намерим" имаше много забавни сцени и няколко тъжни. Според мен обаче (а и според Радина, защото всъщност тя първа ми го отбеляза), една сцена е доста по-депресираща от всички останали - моментът, когато Джейкъб излиза под дъжда, за да изгуби спомените си.
За пръв път в история от света на Хари Потър мъгъл играе толкова важна роля. И тъй като повечето от нас, феновете на Дж. К. Роулинг, са без магически способности, няма начин малко или много да не бъдеш съпричастен със съдбата на Джейкъб.

В един момент той е част от цялото това вълшебно приключение и от този свят, в който нищо не е каквото изглежда и цяла вселена може да се побере в малък куфар, свят в който Куини му каза, че е "един от нас", а в следващия стои сам под дъжда и гледа към празния вход на метрото.

Всички сме го преживявали - в един момент сме нагазили дълбоко в магическия свят на Роулинг, а в следващия трябва да се върнем в гадния мъгълски свят и да се борим с мъгълските си проблеми и с мъгълите наоколо.

Хубавото в цялото това нещо е, че както Джейкъб изглежда си припомни в края на филма за Куини, така и ние не трябва да забравяме думите на Роулинг, че "Хогуортс винаги ще бъде там, за да ни посрещне у дома".

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Магьоснически игри и спортове

ЧРД на Дейвид Брадли

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"

Какво знаем за Бил и Фльор

Майката на Волдемор - най-трагичният образ в Хари Потър

Как Гийермо дел Торо накара Алфонсо Куарон да прочете "Хари Потър"

Да си спомним за Марджъри Менсън