21.07.2007 и 18.11.2016 - сравнение

Излизам.
Отивам да видя новия филм на Джоан Роулинг - началото на нова поредица за света на магьосниците. И няма как да не си спомня за една нощ преди около 9 години и половина, когато пак така тръгвах, но за да посрещна последната част от друга поредица за същия свят.
Световна премиера на "Хари Потър и даровете на смъртта"
21.07.2007 - 02:00 часа

Чувствата са почти същите - вълнение и страх, само че тогава преобладаваше вълнението, а сега страхът. След 6 чудесни книги, беше малко вероятно изведнъж Роулинг да напише нещо лошо. Днес обаче имаме "Хари Потър и прокълнатото дете", което Роулинг не е писала, но позволи да се случи и което се превърна в най-голямото разочарование за ХП фенството. Освен това във филмите винаги залагат най-вече на ефектите, тъй че историята може да остане на заден план. И накрая (защото вярвам на Роулинг повече, отколкото на всеки друг от екипа, но не може да не отбележим това), трябва да имаме предвид неопитността на Роулинг в ролята на сценарист. Като писател тя сама определя всичко в историята, но тук трябва да се съобразява с дължината на филма, с бюджета, с актьорите.

Едно чувство обаче липсва днес, а преди 9 години успешно се конкурираше с вълнението - тъгата. Защото "Фантастични животни и къде да ги намерим" е само началото на една съвсем нова история, а "Хари Потър и даровете на смъртта" беше край на една цяла епоха.

Вероятно утре ще мога да споделя мнението си - ще съм супер развълнуван или много разочарован. Във всеки случай, всичко ще е различно, защото или ще се обидя на Роулинг (до преди онова нещо с детето в гнездото не вярвах, че е възможно) или светът на магьосниците ще порасне и ще има нови теми за дискусия, нови полета за теории и нови неща, които да очакваме.Във всеки случай, честито, фенове! Започва една нова ера за всички нас.

Коментари

Вижте последните:

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Мел - победителка от творческия турнир

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Понеделнишко препитване: Домовете в "Хогуортс"

Домовете на Хогуортс - представени ли са равностойно

„Хари Потър“ – аудиокнига и на български!

Хърмаяни и Драко - защо хората виждат нещо там

Проклятията в Хари Потър

Как се казва Волдемор на различните езици по света

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"

Носът на Волдемор, или защо най-силният магьосник е толкова грозен