Кой е жив и кой мъртъв в края на Фантастични животни

Пиша това, защото се оказа, че поне на мен съдбата на трима от героите във филма ми е останала неясна след първото гледане. Един от тях помислих за мъртъв, друг не разбрах, че е умрял, а за третия все още не съм сигурен.

1. Пърсивал Грейвс
В края на филма става ясно, че Грейв не е този, за когото се представя, но е ясно също, че истински Грейвс е имало. Въпросът е жив или мъртъв е той?
Със сигурност знаем, че Колин Фарел няма да участва във втория филм, но това не значи, че героят му е мъртъв. Просто той е в Америка, а действието на все още неозаглавеното продължение ще се развива във Франция.
Аз лично залагам на това, че е жив, защото Дейвид Хейман, продуцент на филма, вчера каза, че за да приеме образа на Грейвс Гриндълуолд е използвал многоликова отвара, което, както знаем от "Хари Потър и огненият бокал", означава, че истинският Грейвс трябва да е бил жив някъде наоколо.

2. Честити Беърбоун
Доста хора останаха изненадани, че най-голямото от трите осиновени деца на Мери Лу е загинало заедно с нея при атаката на обскуруса. Това става ясно от сценария и чак след като го разбрах и отидох да видя филма за втори път забелязах, че когато Грейвс пристига в разрушената църква на Вторите Салемци, там има два трупа.


3. Кридънс Беърбоун
Добра новина за фенките на Езра Милър - героят му не само е жив и ще участва в продължението, но ще има много по-централна роля, отколкото в първия филм.
Че Кридънс е жив потвърди режисьорът Дейвид Йейтс, а във филма това е показано с една малка част от разпадащия се обскурус, която сякаш полита към небето, за да избяга. Аз я забелязах при второто гледане и осъзнах, че Нют също я гледа - вероятно е разбрал, че момчето е живо, но не е казал, за да не му създава проблеми с Магическия конгрес.
Склонен съм да мисля, че в непоказаното време между раздялата с Джейкъб и раздялата с Тина, Нют е успял да го открие и да го убеди да дойде с него в Европа, защото се говори, че филмът е имал алтернативен финал, в който заедно с Нют на кораба виждаме и Кридънс.

Коментари

  1. Урааа! За Кредънс! Бях сигурна, че е оцелял! Много хубава новина казваш! За първия се надявам все някога да го срещнем пак, но не го смятам за толкова важен. За Честити ми стана гадно, но като гледах филма, повече ме интересуваше малкото момиченце. Сега в момента ми избяга името. Чудесна новина е, че Кредънс ще се появи нататъка. Това е интересен персонаж, който сигурно е ключът към много въпроси и загадки. Ех, дето се казва "усмихна ми деня". :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Кръв и сълзи на финала на световното по куидич

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Кога и на каква възраст умира Волдемор (70% от вас не знаят или не могат да сметнат)

In memoriam: Любен Зидаров, илюстраторът и колко грозни можем да сме като общност

5 доказателства, че Хари Потър е грифиндорец

Указът за секретност - как се скриха магьосниците

In memoriam: Диана Кръстева в моите спомени

Джъд Лоу си пуска брадата на Дъмбълдор