Актрисата Наталия Тена идва в България по време на Aniventure Comic Con!

Няма начин да не сте чули вече новината, че Наталия Тена и Девън Мъри ще бъдат на Aniventure Comic Con в София този септември, за да се срещнат с феновете на "Хари Потър". Това е възможност, която не бива да изпускате, тъй като с изключение на Станислав Яневски (Виктор Крум), който е българин, родните фенове не сме имали възможност да се срещнем с други актьори от филмите по любимата ни поредица.
Наталия Тена в Хари Потър и в Игра на тронове

Коя е Наталия Тена?

Наталия е британска актриса, която започва кариерата си в номинирания за Оскар, БАФТА и Златен глобус филм "Маркъс" (About a Boy), в който звезда е Хю Грант. Филмът е екранизация по роман на Ник Хорнби.

Световна популярност актрисата добива, когато е избрана за ролята на Тонкс в "Хари Потър и орденът на феникса".
Наталия Тена в Хари Потър и даровете на смъртта

Наталия Тена участва също и в култовия сериал "Игра на тронове", където изпълнява ролята на Оша - дивачката, която е пленена в Зимен хребет и след това помага на Бран и Рикон да избягат от Теон Грейджой.

Наталия Тена като Нимфадора Тонкс

Във филмите по "Хари Потър" Наталия Тена изпълнява ролята на метаморфмага аврор Нимфадора Тонкс. Образът на Тонкс е един от най-любимите в поредицата, така че Наталия имаше големи очаквания за оправдаване. В допълнение на това, образът на Тонкс е един от най-пренебрегнатите във филмите. Тя почти няма реплики и не се обръща особено внимание на връзката ѝ с Ремус Лупин, на това, че е аврор, на способността ѝ да се преобразява и на бременността ѝ с Теди Лупин.

Наталия Тена в Хари Потър и орденът на феникса
Когато филмовият образ на Тонкс беше представен на феновете за пръв път, някои от почитателите ѝ се възмутиха, че косата ѝ във филма не отговаря на описаната в книгата. Това обаче не е кой знае каква критика, тъй като Тонкс е метаморфмаг и като такава може да променя цвета на косата си колкото пъти пожелае (както и прави).
Създателите на филма обясниха, че са избрали да не включват розовата коса на Тонкс, защото в петия филм този цвят се свързва най-вече с образа на професор Ъмбридж.

Всъщност Наталия Тена има още една обща черта с Тонкс, освен инициалите Н.Т. И тя като героинята си във филма понякога е непохватна. Възможно е дори това да е една от причините да бъде избрана за ролята, тъй като когато се е явила на кастинга, се е спънала в масата и това е направило впечатление на режисьора Дейвид Йейтс.

Наталия Тена в Хари Потър и орденът на феникса
Въпреки незначителното участие на Нимфадора Тонкс във филмите, Наталия Тена дава най-доброто от себе си, за да запълни този така любим на феновете образ.

Какво може би не знаете за Наталия Тена?

Наталия Тена е известна като актриса - в киното, телевизията и театъра. Но освен това младата жена е и музикант.
Наталия Тена като певица

Групата, в която Наталия свири на акордеон и пее, се нарича Molotov Jukebox и вече имат два издадени албума. По-долу може да видите клипа на тяхната песен Neon Lights, в който участва Уна Чаплин, също позната на феновете на "Игра на тронове".

Къде може да се срещнете с Наталия Тена?

Актрисата от "Хари Потър" и "Игра на тронове" ще бъде в България на 14 и 15 септември на тазгодишното издание на Aniventure Comic Con. Почитателите на магическите филми по поредицата на Джоан Роулинг ще могат да се срещнат с нея и с Девън Мъри, да зададат въпросите си към актьорите по време на Q&A панел на главната сцената и, разбира се, да получат автографи или снимка с тях.

Може да намерите повече информация и да закупите билетите си на официалния сайт на организаторите www.comiccon.bg

Коментари

  1. Ей, миналата година имаш актьори от любимия сериял - Ходор беше на миналия комчикон =Р

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Какво споделиха с феновете си актьорите от „Хари Потър“, които бяха в България

7 неща, които (може би) не знаете за Хърмаяни Грейнджър

Суеверни ли са магьосниците в "Хари Потър"

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Роулинг дари още 15 милиона за изследване на множествената склероза

Ако четете „Хари Потър“ на глас, ще призовете зъл дух

Мириъм Марголис, която изигра професор Спраут и вдъхнови една люта лелка

Феновете във Варна организираха първия Тримагически турнир в България

Домовете на Хогуортс - представени ли са равностойно

Джоан Роулинг не е само "Хари Потър"