Официално се сбогуваме с Pottermore

Сайтът Pottermore скоро ще се премести на адрес wizardingworld.com. Целта е да се подчертае, че светът на магьосниците, създаден от Джоан Роулинг, не свършва само с Хари Потър. Новият сайт ще съдържа информацията от стария и ще предлага много повече материали, свързани с филмите от поредицата "Фантастични животни".

Тази новина не е кой знае колко притеснителна, тъй като феновете ще могат да прехвърлят регистрацията си от Pottermore към wizardingworld.com и няма да загубят пръчката, дома и покровителя си.

По-отдавнашните фенове на сайта обаче знаят, че истинският Pottermore престана да съществува много отдавна. Той беше създаден преди появата на "Фантастични животни" и на "Хари Потър и прокълнатото дете" и беше посветен изцяло на 7-те книги от поредицата.

Истинският Pottermore предлагаше интерактивни илюстрации на книгата с много скрити детайли, игри и непубликувани досега текстове от Джоан Роулинг. Сайтът просъществува в този вид няколко години, след което беше заменен от настоящата версия.

През последните 4 години Роулинг публикува само няколко текста, като повечето от тях част от рекламната кампания на "Фантастични животни и къде да ги намерим". Сайтът се превърна в платформа, която рекламира новите филми и в онлайн магазин за Хари Потър продукти.

Промяната на името е само формалност, а обещанието, което имаме засега е, че сайтът ще се стреми да задоволява интереса и любопитството на феновете по оригинален начин. Не бива да губим надежда, че тази голяма цел ще бъде изпълнена и новият сайт ще се превърне във важна част от фенството, както беше оригиналният Pottermore.

Коментари

  1. Уф. Как си искам стария Pottermore. Така и не успях да прочета книгите в тандем в сайта, както ми се искаше.

    ОтговорИзтриване
  2. новият саит всъщност е много готин разгледах го и ми хареса...но и аз си искам стария Pottermore.

    ОтговорИзтриване
  3. но регистрацията не им работи на новият саит... опитах и не стана...

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

24 години свобода за Доби

Творчески турнир №8: Произведение 1

ЧРД на Дейвид Брадли

Съдбата на Локхарт

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"