Актрисата Наталия Тена идва в България по време на Aniventure Comic Con!

Няма начин да не сте чули вече новината, че Наталия Тена и Девън Мъри ще бъдат на Aniventure Comic Con в София този септември, за да се срещнат с феновете на "Хари Потър". Това е възможност, която не бива да изпускате, тъй като с изключение на Станислав Яневски (Виктор Крум), който е българин, родните фенове не сме имали възможност да се срещнем с други актьори от филмите по любимата ни поредица.
Наталия Тена в Хари Потър и в Игра на тронове

Коя е Наталия Тена?

Наталия е британска актриса, която започва кариерата си в номинирания за Оскар, БАФТА и Златен глобус филм "Маркъс" (About a Boy), в който звезда е Хю Грант. Филмът е екранизация по роман на Ник Хорнби.

Световна популярност актрисата добива, когато е избрана за ролята на Тонкс в "Хари Потър и орденът на феникса".
Наталия Тена в Хари Потър и даровете на смъртта

Наталия Тена участва също и в култовия сериал "Игра на тронове", където изпълнява ролята на Оша - дивачката, която е пленена в Зимен хребет и след това помага на Бран и Рикон да избягат от Теон Грейджой.

Наталия Тена като Нимфадора Тонкс

Във филмите по "Хари Потър" Наталия Тена изпълнява ролята на метаморфмага аврор Нимфадора Тонкс. Образът на Тонкс е един от най-любимите в поредицата, така че Наталия имаше големи очаквания за оправдаване. В допълнение на това, образът на Тонкс е един от най-пренебрегнатите във филмите. Тя почти няма реплики и не се обръща особено внимание на връзката ѝ с Ремус Лупин, на това, че е аврор, на способността ѝ да се преобразява и на бременността ѝ с Теди Лупин.

Наталия Тена в Хари Потър и орденът на феникса
Когато филмовият образ на Тонкс беше представен на феновете за пръв път, някои от почитателите ѝ се възмутиха, че косата ѝ във филма не отговаря на описаната в книгата. Това обаче не е кой знае каква критика, тъй като Тонкс е метаморфмаг и като такава може да променя цвета на косата си колкото пъти пожелае (както и прави).
Създателите на филма обясниха, че са избрали да не включват розовата коса на Тонкс, защото в петия филм този цвят се свързва най-вече с образа на професор Ъмбридж.

Всъщност Наталия Тена има още една обща черта с Тонкс, освен инициалите Н.Т. И тя като героинята си във филма понякога е непохватна. Възможно е дори това да е една от причините да бъде избрана за ролята, тъй като когато се е явила на кастинга, се е спънала в масата и това е направило впечатление на режисьора Дейвид Йейтс.

Наталия Тена в Хари Потър и орденът на феникса
Въпреки незначителното участие на Нимфадора Тонкс във филмите, Наталия Тена дава най-доброто от себе си, за да запълни този така любим на феновете образ.

Какво може би не знаете за Наталия Тена?

Наталия Тена е известна като актриса - в киното, телевизията и театъра. Но освен това младата жена е и музикант.
Наталия Тена като певица

Групата, в която Наталия свири на акордеон и пее, се нарича Molotov Jukebox и вече имат два издадени албума. По-долу може да видите клипа на тяхната песен Neon Lights, в който участва Уна Чаплин, също позната на феновете на "Игра на тронове".

Къде може да се срещнете с Наталия Тена?

Актрисата от "Хари Потър" и "Игра на тронове" ще бъде в България на 14 и 15 септември на тазгодишното издание на Aniventure Comic Con. Почитателите на магическите филми по поредицата на Джоан Роулинг ще могат да се срещнат с нея и с Девън Мъри, да зададат въпросите си към актьорите по време на Q&A панел на главната сцената и, разбира се, да получат автографи или снимка с тях.

Може да намерите повече информация и да закупите билетите си на официалния сайт на организаторите www.comiccon.bg

Коментари

  1. Ей, миналата година имаш актьори от любимия сериял - Ходор беше на миналия комчикон =Р

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър

Кога и на каква възраст умира Волдемор (70% от вас не знаят или не могат да сметнат)