7 блестящи момента на Рон Уизли

Рон Уизли има своите качества и блестящи моменти, но за нещастие, цял живот е в сянката на големите си братя и на Хари – най-известният човек в магьосническия свят (след Волдемор). Все пак се надявам, че след като получи своята доза слава и признание след Битката за Хогуортс, както и любовта на най-умната магьосница, самочувствието му значително се е подобрило и това му е позволило да излезе от сенките.
Автор: Радина Рейвънклоу
Ето и 7 от най-блестящите моменти на най-лоялния приятел на Хари:

1. Победи шаха на Макгонъгол


Без Рон Хари изобщо нямаше да стигне до Философския камък, защото нито той, нито Хърмаяни умеят да играят шах – древна игра, която изисква много умения, логика, стратегия и предугаждане на всеки следващ ход. Не само това, но и игралното поле с големи магически фигури, трансфигурирани от велика магьосница като Макгонъгол, допринесе за трудността на изпитанието и застраши живота на играчите. Въпреки това Рон успя да ги преведе невредими и сам пое необходимата жертва. 

Това се казва находчивост и ум!

2. Изправи се пред най-големия си страх


Той може да е различен за всеки човек, но се изисква невероятен кураж да го победиш и някои хора никога не го правят до края на живота си. Рон, обаче, чийто богърт е самият Арагог, въпреки всичко последва паяците заедно с Хари до Забранената гора в Хари Потър и стаята на тайните и се завърна жив, за да разкаже! 

Смелост, достойна за самия Грифиндор.

3. Застъпи се за Хърмаяни, когато Малфой я нарича мътнород


Макар да е роден и отгледан в чистокръвно семейство, Рон не страда от предразсъдъците на този вид хора. Затова, когато Малфой нарича най-добрата му приятелка „мътнород“, той пръв скача да я защити, като се опитва да го прокълне. 

Има и по-важни неща…приятелство…

4. Остана на страната на Хари Потър срещу всички


Когато цялото магьосническо общество се обръща срещу Хари и го нарича луд след като обявява завръщането на Волдемор, Рон дори не допуска, че приятелят му може да халюцинира. Рон застава твърдо зад него и е готов да се изправи срещу целия свят. 

Лоялност и доверие в приятелите!

5. Печели Купата по куидич


Най-големият проблем на Рон като че ли е неговото ниско самочувствие. През цялото време той се бори с него и то му пречи в много ситуации. Въпреки нетърпимия тормоз от страна на целия дом „Слидерин“ през цялата учебна година, Рон се взема в ръце и помага на своя отбор да спечели решаващия мач. 

Може да е трудно да се изправиш срещу враговете си, още по-трудно срещу приятелите си, но най-трудно е срещу самия себе си.

6. Сеща се за зъбите от базилиск и отваря Стаята на тайните


Друг брилянтен момент на Рон е, когато се досеща как да унищожат последните хоркрукси. Отново показва, че може да мисли бързо в напрегнати ситуации и в момент на назряваща битка, той намира решението – в Стаята на тайните лежи едно от най-сигурните оръжия, отровата в зъбите на базилиска. Дори успява да си спомни и възпроизведе думите на змийски, които е чувал от Хари на два пъти преди. 

Bloody brilliant!, както би казал самият Рон.

7. Грижи се за домашните духчета в Битката за Хогуортс


Дори да не споделя напредничавите възгледи на Хърмаяни, Рон в никакъв случай не е жесток или зъл към духчетата. „Ако искаш да разбереш какво представлява някой, гледай как се отнася с подчинените си, а не с равните нему.“ В момент, когато всеки се бори за собственото си оцеляване, Рон не забравя за домашните духчета на Хогуортс, които вероятно стоят уплашени в кухнята, и казва, че не могат да позволят те да дадат живота си за магьосниците. Макар да вярва, че тяхната служба ги прави щастливи, не смята за правилно да дадат и смъртта си в жертва на своите господари. 

Рон има голямо сърце, което дори Хелга Хафълпаф ще оцени.

Коментари

  1. Играта на магьоснически шах в първия хари е едно от на големите безумия било то страна не персонажите било от страна на Роулинг. Щом фигорите така и така ти се подчиняваш каквъ е смъсъла да седиш върху тях?

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

7 доказателства, че Хари Потър е идиот

Хари Потър творчески турнир №2: Произведение 4

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Кой е първият змиеуст в историята

Хари Потър творчески турнир №2: Произведение 8

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Защо скоро няма да има филм по Прокълнатото дете

От какво се страхува Сириус Блек