7 години препрочитателски клуб Daily Potter

Днес се навършват точно 7 години от деня, в който направих групата Daily Potter във Facebook. тъкмо след като бяхме приключили с четенето на първите няколко глави от "Хари Потър и философският камък".

Идеята за подобен клуб ми дойде след като няколко пъти вече се бяхме събирали с фенове в София и в Пловдив. По това време най-доброто място да се запознаеш с фенове на "Хари Потър" беше форумът на potter-mania, някога най-големият български ХП сайт, затова там предложих да си направим план и да препрочитаме книгата заедно.

През първата година от съществуването на клуба нямахме определено време и конкретно място, на което да се събираме, затова сме правили срещи по паркове, заведения, молове и в домашни условия.

В края на 2010-а година за пръв път се събрахме в книжарница Хеликон и те ни позволиха да продължим да организираме срещите си при тях. Благодарение на гостоприемството им можахме да си определим точно време от месеца, в което да се събираме и не се налагаше всеки път да търсим ново място.

Аз се хваля, че съм създател на клуба, но истината е, че още ненавършил 1 година той вече живееше сам - много нови хора бяха открили клуба и започнаха да идват на срещите. Голяма част от тях бяха наистина вманиачени фенове, които искаха да помагат и да организират срещите, така че моето присъствие в клуба (макар и много полезно за всички, сигурен съм), вече не беше необходимо за поддържането му. През последните 6 години съм организирал не повече от 10 срещи.

Клубът се разрасна и се появиха активни клонове в Пловдив (активен и до днес), Варна (активен, но малко по-различен от останалите два) и Дупница (вече няма срещи).

Има много хора, на които искам да благодаря, но ще посоча само няколко, повечето от които вече не идват на срещите и вероятно няма да прочетат това, но без тях нямаше да има Daily Potter.
Основателите на клуба: Ел, Ваня, голямата Галя, Ани Витошата и Тина
Главните вълшебници: Мики, Цвети, Хриси Тонкс, Боряна, Стела, Димитра, Ели, Росен, Камен, Моника, Дора и Мимс Потър
И на хората, които са дали на младия Daily Potter най-много: Яна, Хриси Потър, Катето, Радина, Марсела, малкия Митко, Мистрес, Фелина и Доки
Благодаря на хората, които са идвали и продължават да идват на срещите на клуба и които участват в дискусиите в групата. Най-вече на: Ани, малката Галя, Фо, Методи и Симона - от вас зависи Daily Potter да продължи да съществува поне още 7 години!

В началото казах, че potter-mania беше най-доброто място да се запознаеш с фенове на "Хари Потър", но сега спокойно мога да кажа, че най-доброто място вече е Daily Potter.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Семейство Дърсли - интересното, което читателите пропускат

С какво създателите на Хари Потър подразниха Алън Рикман

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

Луна Лъвгуд - 12 неща за нея, които може да не знаете

7-те най-добри преподаватели на Хари Потър

Как се влиза в общите стаи на домовете

Натали Макдоналд, която стигна до Хогуортс