Какво ни разкри Джоан Роулинг за следващата си книга

Писателката Джоан Роулинг, понякога известна и като Робърт Галбрейт, даде едно от редките си интервюта. Повод за това е новата ѝ книга "Troubled Blood", която излезе в средата на миналия месец. Освен че почитателите на романите за Страйк имаха възможност да чуят как авторката чете част от книгата си, интервюто ни позволи да надникнем и в следващия роман от поредицата.


На въпроса каква ще е основната разлика между следващата книга и тази, на която много читатели се радват в момента, Джоан Роулинг каза, че в нея случаят ще се върти около по-млади хора, така че ще опита да вникне по-добре в културата на съвременните младежи. Макар това да не е кой знае колко голяма новина е вълнуващо, защото е първата информация за романа, който едва ли ще излезе преди 2022 г.

Във видеото Джоан Роулинг разкри много за процеса си на писане. Разбрахме, че писателката действително обикаля улиците на Лондон, за да планира събитията и да проверява дали нещата биха могли да се случат по начина, по който ги е описала. Стана ясно също така, че е запознала да работи по романите за Страйк още през 2010 г., защото още тогава е създала един от най-обичаните второстепенни персонажи в романа.

Тя разкри, че не бърза да обвърже романтично Страйк и Робин, защото и двамата са хора с дълбоки рани, които първо трябва да се излекуват, преди да имат пълноценна връзка.


Петата книга от поредицата за Корморан Страйк излезе на 15 септември и вече е продала повече книги, отколкото всяка от останалите. Новата поредица от авторката на "Хари Потър" не може да се мери по успех с книгите за света на магьосниците, но определено книгите за Страйк са сред най-големите съвременни бестселъри. А най-хубавото е, че авторката няма намерение скоро да ги приключва - вече ни обеща, че ще бъдат повече, отколкото са книгите за "Хари Потър".

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Магьоснически игри и спортове

Творчески турнир №5: Произведение 5

Какво знаем за Бил и Фльор

Кога и на каква възраст умира Волдемор (70% от вас не знаят или не могат да сметнат)

Понеделнишко препитване: Майките в "Хари Потър"

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Била ли е някога майка Макгонъгол и имала ли е съпруг