Феновете във Варна организираха първия Тримагически турнир в България

Всичко беше готово и когато стана 15:30 посрещнахме участниците. Те бяха много развълнувани и надъхани за победа. След като се събрахме, сформирахме отборите - "Дурмщранг" с директор Игор Каркаров, "Бобатон" с директор Мадам Максим и "Хогуортс" с директор Албус Дъмбълдор.


Трите отбора трябваше да минат през изпитания, подготвени от всеки директор, за да заслужат честта да си пуснат имената в бокала. Изключително забавна беше задачата на Мадам Максим - учениците трябваше да танцуват валс, ръченица, сиртаки и ирландски танци. Задачата на Дъмбълдор ги затрудни най-много и се оказа, че ако им се наложи да се борят с чудовищата в реката зад училище „Дурмщранг“, няма да се справят. Така де, в тези три задачи най-добре се представиха отбор „Дурмщранг“ и спечелиха правото всички от отбора да си пуснат имената в Огнения бокал, след тях с една точка разлика бяха „Бобатон“ и заслужиха място за четирима претенденти за участие в Тримагическия турнир. Накрая имаше и три места за „Хогуортс“.След пускането на имената, бокалът избра кои ученици ще представят училището си.

Отбора на „Бобатон“ представи Янита Балушева, за „Дурмщранг“ игра Боян Бочев и за „Хогуортс“ – Рея Кирчева. Те се впуснаха в турнира и изпробваха своите знания. В първото изпитание поведе избраната участничка от „Хогуортс“, но във второто резултата се изравни и в третото решаващо изпитание, учениците финишираха по следния начин – „Хогуортс“ и „Дурмщранг“ имаха еднакъв резултат, а „Бобатон им дишаше във врата.Избраните обаче имаха силна подкрепа от страна на своите съученици, които също печелеха точки. Те караха часове с професор Трелони и професор Хууч. Оттам излязоха няколко бисера – „ Дефакто попринцип Гриндълоуд ще се завърне“ или „ Блъджърите са кожени топки и тяхната цел е да убиват хора“. Голям смях падна! Имаше и страхотни отговори, които донесоха много точки. В общия резултат поведоха „Хогуортс“ и „Бобатон“ с равен брой точки.След оспорвана викторина, съвсем заслужено, вечна слава и Тримагическата купа грабна Рея Кирчева от „Хогуортс“. Със сигурност всички останаха много доволни и обогатени с нови знания и невероятни емоции. Нека намираме повече поводи за такива прекрасни събития, нека заедно се забавляваме възможно най-често и нека бъдем част от този магически свят.Големи благодарности на музей „Стара Варна“, магазин „На тъмно“ и на всички участници. Не пропускайте и следете страничката "Тримагически турнир Варна".

Автор: Мина Лазарова

Коментари

  1. Браво, ама ми се щеше да чуя малко повече за самите изпитания.
    -мига в очакване-

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Вижте последните:

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Двата най-големи сайта за "Хари Потър" се отрекоха от Джоан Роулинг

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Защо Ловът на хоркрукси е най-великата традиция на Daily Potter

Волдемор: Историята на наследника - какво знаем за филма

Дж. К. Роулинг за пола, половата идентичност и причините да говори открито (пълен превод на текста)

Едно среднощно мислоизлияние от Хриси Тонкс (по темата за Роулинг и трансфобията)

Домовете на Хогуортс - представени ли са равностойно

Официално видео от „Хари Потър и прокълнатото дете“ за пръв път

Не, Даниел Радклиф не заслужава да бъде атакуван заради позицията си

Три урока, които научихме от смъртта на Сириус Блек