Феновете във Варна организираха първия Тримагически турнир в България

Всичко беше готово и когато стана 15:30 посрещнахме участниците. Те бяха много развълнувани и надъхани за победа. След като се събрахме, сформирахме отборите - "Дурмщранг" с директор Игор Каркаров, "Бобатон" с директор Мадам Максим и "Хогуортс" с директор Албус Дъмбълдор.


Трите отбора трябваше да минат през изпитания, подготвени от всеки директор, за да заслужат честта да си пуснат имената в бокала. Изключително забавна беше задачата на Мадам Максим - учениците трябваше да танцуват валс, ръченица, сиртаки и ирландски танци. Задачата на Дъмбълдор ги затрудни най-много и се оказа, че ако им се наложи да се борят с чудовищата в реката зад училище „Дурмщранг“, няма да се справят. Така де, в тези три задачи най-добре се представиха отбор „Дурмщранг“ и спечелиха правото всички от отбора да си пуснат имената в Огнения бокал, след тях с една точка разлика бяха „Бобатон“ и заслужиха място за четирима претенденти за участие в Тримагическия турнир. Накрая имаше и три места за „Хогуортс“.След пускането на имената, бокалът избра кои ученици ще представят училището си.

Отбора на „Бобатон“ представи Янита Балушева, за „Дурмщранг“ игра Боян Бочев и за „Хогуортс“ – Рея Кирчева. Те се впуснаха в турнира и изпробваха своите знания. В първото изпитание поведе избраната участничка от „Хогуортс“, но във второто резултата се изравни и в третото решаващо изпитание, учениците финишираха по следния начин – „Хогуортс“ и „Дурмщранг“ имаха еднакъв резултат, а „Бобатон им дишаше във врата.Избраните обаче имаха силна подкрепа от страна на своите съученици, които също печелеха точки. Те караха часове с професор Трелони и професор Хууч. Оттам излязоха няколко бисера – „ Дефакто попринцип Гриндълоуд ще се завърне“ или „ Блъджърите са кожени топки и тяхната цел е да убиват хора“. Голям смях падна! Имаше и страхотни отговори, които донесоха много точки. В общия резултат поведоха „Хогуортс“ и „Бобатон“ с равен брой точки.След оспорвана викторина, съвсем заслужено, вечна слава и Тримагическата купа грабна Рея Кирчева от „Хогуортс“. Със сигурност всички останаха много доволни и обогатени с нови знания и невероятни емоции. Нека намираме повече поводи за такива прекрасни събития, нека заедно се забавляваме възможно най-често и нека бъдем част от този магически свят.Големи благодарности на музей „Стара Варна“, магазин „На тъмно“ и на всички участници. Не пропускайте и следете страничката "Тримагически турнир Варна".

Автор: Мина Лазарова

Коментари

  1. Браво, ама ми се щеше да чуя малко повече за самите изпитания.
    -мига в очакване-

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Какво споделиха с феновете си актьорите от „Хари Потър“, които бяха в България

7 неща, които (може би) не знаете за Хърмаяни Грейнджър

Суеверни ли са магьосниците в "Хари Потър"

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Роулинг дари още 15 милиона за изследване на множествената склероза

Ако четете „Хари Потър“ на глас, ще призовете зъл дух

Мириъм Марголис, която изигра професор Спраут и вдъхнови една люта лелка

Домовете на Хогуортс - представени ли са равностойно

Джоан Роулинг не е само "Хари Потър"