Какво споделиха с феновете си актьорите от „Хари Потър“, които бяха в България

Приключи тазгодишният Aniventure Comic Con и няма съмнение, че той беше най-хубавият досега, поне за феновете на „Хари Потър“. За пръв път имахме възможност да се срещнем с някои от актьорите от филмите по любимата си книга, да се снимаме с тях, да си вземем автографи и да им зададем въпросите си.


На събитието бяха дошли актьорите Наталия Тена (Нимфадора Тонкс) и Девън Мъри (Шеймъс Финиган). Двамата не са от най-популярните персонажи във филмите, но няма истински фен на „Хари Потър“, който да не знае кои са. Ето какво споделиха те с нас:


 • Девън разказа много интересна история за това как е бил избран. Първоначално друг човек е трябвало да изиграе ролята на Шеймъс, но е бил англичанин и Роулинг се е възпротивила, защото Шеймъс в книгата е ирландец. В крайна сметка са потърсили друг млад актьор, който да изпълни ролята и така са стигнали до Девън.
 • Девън не бил чувал за книгите, преди да бъде избран за ролята и е бил убеден, че Хари Потър е името на режисьора. По тази причина, когато е дошъл на снимачната площадка, първото, което е направил е да иде при Крис Кълъмбъс и да му каже: Здравей, Хари! „Ако са търсили тъп ирландец, явно са го намерили“, завърши разказа си той.
 • Наталия Тена и Девън Мъри никога не са се срещали на снимачната площадка на филма. Тя сподели, че най-близкият ѝ друг актьор от „Хари Потър“ е бил Дейвид Тюлис, който играе ролята на Ремус Лупин, а за Девън най-близки са били близнаците Фелпс (Фред и Джордж).
 • Наталия Тена не успя да се сети за нито една от малкото си реплики във филма, когато беше попитана от феновете коя ѝ е любима. За Девън това беше първата му реплика изобщо. 

 • И двамата не срещнаха никакви затруднения да определят коя е любимата им сцена. За Наталия Тена това беше летенето с метлите в „Хари Потър и орденът на феникса“, а за Девън финалната битка срещу Волдемор в „Хари Потър и даровете на смъртта, част 2“.
 • Девън сподели, че не се харесва във филмите по „Хари Потър“, особено в първите два. Това всъщност е нещо, което повечето млади актьори са казвали.
 • Наталия Тена най-много харесва в Нимфадора Тонкс това, че е метаморфмаг.
 • Наталия Тена е прочела всички книги за „Хари Потър“, за разлика от Девън Мъри, който е прочел само първите 5. На една друга среща с фенове е споделил това и е казал, че не е чел шестата, защото я няма. Феновете са го приели много присърце и са му подарили копие на „Хари Потър и нечистокръвния принц“… която той още не е прочел.
 • И двамата смятат, че книгите са по-интересни от филмите. Според Девън Мъри един от големите плюсове на книгата е полтъргайстът Пийвс, който е отпаднал от филмовата версия на историята.
Мъгълофобът Мишо и Радина Рейвънклоу с автограф от Девън Мъри

 • Девън Мъри вече е свикнал хората по улицата да се обръщат към него като Шеймъс. Това по-рядко се случва на Наталия Тена, която си го обяснява, че във всеки филм, в който играе, изглежда различно.
 • Девън се е надявал Шеймъс да умре в последния филм.
 • И двамата имат общи черти с персонажите си. Наталия Тена е непохватна като Тонкс, а Девън Мъри взривява неща – най-вече микровълнови фурни. Той призна, че първите два пъти вината е била негова, защото е сложил метал, но третата фурна е гръмнала сама.
 • И двамата знаят какви биха били покровителите им, ако можеха да ги призоват. За Наталия Тена би бил енот, а за Шеймъс кон, защото много ги обича и редовно язди.
 • Знаят и домовете си в Хогуортс – Слидерин за Девън и Хафълпаф за Наталия.
 • Ако можеха да изиграят образа на друг персонаж, Девън щеше да е Драко Малфой (но първо се пошегува, че ще е Хърмаяни). Наталия Тена си избра Снейп.
 • Наталия Тена най-много съжалява, че във филма не са включени сцените, в които Тонкс посещава Хогуортс в „Хари Потър и нечистокръвния принц“.
 • И двамата казаха, че много са харесали „Фантастични животни и къде да ги намерим“, но „Престъпленията на Гринделвалд“ не им е допаднал толкова. Те обаче са щастливи, че филмите ги има, защото  чрез тях Роулинг разширява света на магията. Бяха единодушни, че всичко, което е останало необяснено от втория филм, ще ни стане ясно в следващите 3.
Автограф от Наталия Тена

 • Наталия Тена е срещнала Джоан Роулинг едва на премиерата на „Хари Потър и орденът на феникса“, но Девън Мъри я е виждал по-често. Той сподели, че след първия филм Роулинг му е казала да продължава с добрата работа.
 • Девън Мъри държи рекорда за най-много счупени магически пръчки. По принцип изнасянето им е било забранено, но той е успял да си открадне парче от една от пръчките, които е счупил.
 • Ако има нова версия на Хари Потър и те могат да изиграят някой от по-възрастните персонажи, Девън би искал да е Флитуик (пошегува се, че двамата са с един размер), а Наталия Тена отново избра мъжка роля и пожела да е Лудоокия Муди.
 • Майката на Девън е била много влюбена в Алън Рикман и когато са се запознали, са започнали да флиртуват пред него, което го е накарало да потъне в земята от срам.

Коментари

 1. Разкрии тайната как така са ти написали името на кирилица! И ли са го прерисували?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Пред тях имаше листчета, на които хората с по-трудни имена да ги пишат. Radina също се оказа трудно за Девън (но Наталия го написа без проблем).

   Изтриване
 2. Много съм благодарна за преразказа на панела с двамата актьори. Тъй като нямах възможност да присъствам, а много исках, публикацията много ме зарадва!

  ОтговорИзтриване
 3. Много се радвам , че толкова фенове на Хари Потър са се видяли с Девън Мъри и с Наталия Тена ....
  За жалост аз не бях там , но се радвам , че много хора са се видяли с Наталия и Девън

  ОтговорИзтриване
 4. Беше страхотно с нетърпение очаквам този през 2020 надявам се да бъде точно толкова добър колкото този.

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Кой е първият змиеуст в историята

Магьоснически игри и спортове

Кръв и сълзи на финала на световното по куидич

Защо Хърмаяни не е в Рейвънклоу

Творчески турнир №8: Произведение 1

Магически куфар и 10 вида дракони в клуб Перото

Творчески турнир №5: Произведение 5

Pottermore: Дурмщранг