Оливандър - какво (може би) не знаете за него

Оливандър е великият майстор на магически пръчки, от когото са си купили пръчките и Хари Потър и Лорд Волдемор. Магазинчето му на Диагон-али е задължителна дестинация за всеки нов ученик в "Хогуортс". Ето няколко неща за майстора, които може да сте забравили или да не сте прочели в Pottermore.

1. Маслиновата пръчка

Смята се, че името му означава "човекът с маслиновата пръчка", което подсказва, че семейството има корени в средиземноморския регион. Самият Оливандър вярва, че предците му са дошли на Британските острови с римляните.

2. Обсебване

Гарик Оливандър от рано показва, че е талантлив създател на пръчки. Той израства в магазина на баща си и целият му живот е отдаден само на това. Няма деца и никога не се е женил. Очевидно за него пръчките са по-важни от хората.

3. Революционен метод

Днес всички знаем, че "пръчката сама избира магьосника", но преди Гарик не е било така. Хората са избирали любимото си дърво и любимото си магическо животно и са ги давали на някой майстор, за да изработи магическата пръчка.
Оливандър обаче открива, че комбинацията между различните сърцевини и дървета, както и размерът на пръчката, дават уникален характер на всяка от тях и не всеки магьосник би могъл да се сработи перфектно с всяка пръчка. Така той започва да прави различни комбинации и да търси най-подходящия магьосник за уникалния характер на отделните пръчки.
Първоначално другите майстори на пръчки гледат с насмешка на тази теория, но днес всички признават, че Оливандър е излязъл прав.

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

24 години свобода за Доби

Творчески турнир №8: Произведение 1

Магьоснически игри и спортове

Творчески турнир №5: Произведение 5

ЧРД на Дейвид Брадли

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"