Лита, кръвният пакт и магическият череп на Гринделвалд

Списание Empire взе интервю с режисьора и с продуцента на "Фантастични животни". Дейвид Йейтс и Дейвид Хейман коментираха няколко важни теми, за които всички се чудехме, откакто гледахме филма. Ето най-важните неща:

Кръвният пакт на Дъмбълдор и Гринделвалд

Гелърт Гринделвалд и кръвния му пакт с Дъмбълдор
Запитан за магията, която пречи на Дъмбълдор да се изправи срещу Гринделвалд, Дейвид Йейтс обясни: "Пактът означава, че двамата не могат да се сражават помежду си. Ако го направят, Дъмбълдор трябва да плати ужасна цена. Той всъщност нарушава пакта и ще бъде принуден да направи нещо, което ще разберем в следващата история."

Дейвид Хейман допълва, че връзката между двамата е нещото, което е определило същността на Дъмбълдор в най-голяма степен.

Лита Лестранж, смъртта ѝ и обяснението ѝ в любов

Тезей и Нют Скамандър
Според продуцента Дейвид Хейман, Лита Лестранж е наистина мъртва. След сцената в новия филм, която показва смъртта ѝ, някои фенове изразиха съмнение, че Гринделвалд наистина я е убил. Думите на Дейвид Хейман обаче не бива да се приемат като абсолютна истина, защото и преди се е случвало да прави неверни изказвания.

Хеймън е убеден също така, че думите на Лита, точно преди да умре, са били насочени към Тезей: "Тезей е нейният мъж по това време. Ако не беше умряла, щеше да се омъжи за Тезей и двамата щяха да са много щастливи."

Дейвид Йейтс е не е толкова убеден: "Харесва ми фактът, че така и не разбираме със сигурност на кого говори тя. Нют изведнъж решава, че Лита говори на него. Харесва ми неяснотата на този момент."

Магическият череп на Гринделвалд

Винда Розие и черепът на Гринделвалд
Дейвид Йейтс потвърди подозренията на повечето от нас за това какво представлява черепът, чрез който Гринделвалд показа бъдещето на последователите си: "Гринделвалд е пророк. Има силата да вижда бъдещето, а черепът му служи, за да споделя виденията си с последователите си. Черепът е важен за историята, но силата да вижда бъдещето си е в Гринделвалд, което е допълнителна заплаха за главните герои."

Коментари

Публикуване на коментар

Вижте последните:

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Двата най-големи сайта за "Хари Потър" се отрекоха от Джоан Роулинг

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Волдемор: Историята на наследника - какво знаем за филма

Дж. К. Роулинг за пола, половата идентичност и причините да говори открито (пълен превод на текста)

Едно среднощно мислоизлияние от Хриси Тонкс (по темата за Роулинг и трансфобията)

Домовете на Хогуортс - представени ли са равностойно

Официално видео от „Хари Потър и прокълнатото дете“ за пръв път

Не, Даниел Радклиф не заслужава да бъде атакуван заради позицията си

Три урока, които научихме от смъртта на Сириус Блек

Аврелий Дъмбълдор - кои са родителите му