Моят покровител


Веднага ще започна с това, че няма да разкрия какъв е покровителят ми. Ще кажа само, че и аз, като много други бях разочарован, но не от теста на Роулинг, а от самия себе си, защото очевидно толкова мога и това заслужавам.

За да се подготвя за магията, доста време размишлявах над щастлив спомен или по-скоро група от спомени, които са свързани и създават едно цялостно чувство на щастие. С Радина чакахме подходящия момент, когато няма да сме притеснени от някакви житейски проблеми (поне доколкото е възможно). Всяка вечер правехме равносметка на емоционалното си състояние и когато имаше нещо, което сериозно да ни притеснява, отлагахме. Затова направихме теста една седмица след като беше пуснат.

За да съм напълно концентриран, се затворих в една стая, угасих лампите и си сложих слушалки. След като отново помислих малко за щастливия си спомен започнах теста.
Три въпроса след началото, във въздуха се появи нещо, но бързо загуби формата си. Тестът обаче ми каза, че съм почти готов и ми зададе още един въпрос, а след него - Покровител.

Оказа се, че магията ми е доста слаба и в присъствието на диментор трудно бих могъл да създам Покровител. Заклинанието изисква чиста и справедлива радост, а моята е донякъде егоистична. Точно затова на много черни магьосници им е трудно да правят магията, а някои, като Волдемор, дори са неспособни, защото нещата, които ги радват, са зли.

Формата ме изненада, защото е животно, с което нямам почти никаква връзка. Но дали е случайно генерирано съм напълно убеден - не е. До голяма степен животното е най-близката илюстрация на основния елемент от щастливите ми мисли, които създаваха щастливия спомен, който използвах. Очевидно за формата значение има не толкова характерът на човека, колкото споменът, който си избира. Това обяснява и защо е възможно покровителят да се променя понякога (като на Тонкс).

Пак казвам, че не съм доволен от Покровителя си. Не се справям добре с магията и не бих разчитал на себе си ако се изправя срещу диментори. Твърдо решен съм да не създавам оформен Покровител пред останалите, а за предаване на съобщения ще го изпращам само при най-близките си хора.

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Магьоснически игри и спортове

Творчески турнир №5: Произведение 5

Какво знаем за Бил и Фльор

Кога и на каква възраст умира Волдемор (70% от вас не знаят или не могат да сметнат)

Понеделнишко препитване: Майките в "Хари Потър"

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Била ли е някога майка Макгонъгол и имала ли е съпруг