Левитация - неразкритата тайна

В книгата си "Куидичът през вековете" Кенилуърти Уисп заявява, че все още не е открита магия, която да позволява на хората да летят в човешката си форма и без помощни средства. Ние обаче знаем, че Волдемор и Снейп могат да летят.

На последната препрочитателска среща обсъдихме тази тема, най-вече за да опитаме да предположим как и кога Волдемор е научил Снейп да лети. Стигнахме до заключението, че Волдемор със сигурност не е седнал да учи Снейп на каквото и да било, така че най-вероятно той сам е открил тайната на Черния лорд.
Някои хора изказаха и предположение, че е възможно всъщност Волдемор да се е научил да лети от Снейп, защото знаем, че майсторът на отварите има богат опит в създаването и рационализирането на заклинания и отвари.

Аз не знам кой от тези варианти е по-достоверен, но съм убеден, че левитацията е способност, която Волдемор е имал преди първото си падане, защото Хари я е наследил, заедно със способността да говори със змиите.
В Хари Потър и философският камък се споменава, че Хари бил наказан, че се е катерил по училищната сграда, а той всъщност бил КАЦНАЛ на покрива, докато се опитвал да избяга от Дъдли.

Щеше да е много интересно Хари да беше развил тази си способност и по време на куидичните мачове да летеше след снича без метла.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

ЧРД на Дейвид Брадли

24 години свобода за Доби

Творчески турнир №8: Произведение 1

Магьоснически игри и спортове

Творчески турнир №5: Произведение 5

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"