Първата световна война и магьосническото общество

Преди 103 години избухва най-големият военен конфликт, познат на човечеството до този момент - Първата световна война. Милиони мъгъли загиват и това няма как да не бъде забелязано сред магьосниците.

По принцип магьосниците не вземат участие в мъгълската политика. Министерствата на магията в отделните държави отговарят само за спазването на Указа за секретност. Когато избухва войната, магьосниците от участващите държави са принудени да вземат решение дали ще се включат в нея по някакъв начин.

Министърът на магията Арчи Евърмонд забранява на британските магьосници да помагат по какъвто и да е начин в мъгълската война. На това решение се противипоставя Хенри Потър, прапрадядото на Хари Потър.

Писмо на Тезей до брат му Нют

Въпреки официалната позиция на министерството, много магьосници участват във войната, като най-вече се опитват да предотвратят допълнителни жертви сред мъгълското и магьосническото население. Единственият ни известен магьосник ветеран е Тезей Скамандър, братът на Нют. Във "Фантастични животни и къде да ги намерим" делегатът на Международната конфедерация на магьосниците Момолу Уоторсон го нарича "герой от войната". Може би ще разберем повече за него във "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд", където ще има по-голяма роля.

От всички персонажи на Роулинг, най-тежко изкарва войната мъгълът Джейкъб Ковалски, който отива да се сражава във Франция и остава там и след края на войната - до 1924 г. Когато се връща в Америка, Джейкъб не може да си намери работа никъде другаде, освен във фабриката за консерви.
От филма не става съвсем ясно, но в сценария е посочено, че в един момент Куини вижда в съзнанието му ужасите, които е преживял по време на войната.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър