Помните ли пъзела с буквите?

Така бяха скрити буквите,
към които водеха координатите
Точно преди 6 години Роулинг обяви, че предстои да направи важно съобщение. За да засили интереса на феновете, сподели десет географски координати в десет Хари Потър сайтове. В отделен сайт хората можеха да проследят координатите, които водеха до десет букви - E, T, O, T, O, P, E, R, R и M.
За броени минути бяха сглобени думите "more Potter", а малко след това феновете откриха, че някой е запазил името pottermore.com.

Ако сте по-нови читатели на "Хари Потър" или не сте били активни фенове в последните години, ще ви кажа, че Pottermore беше сайтът допълнение на ХП, който Роулинг направи. Той съдържаше много нови текстове, интерактивни илюстрации и игри. Потребителите можеха да се разпределят по домове, след което да правят отвари и да се дуелират помежду си, печелейки точки за дома си. През определен период от време се връчваше Купата на домовете и, разбира се, Слидерин спечелиха най-много пъти. Сайтът просъществува до септември 2015.
Отварите бяха едно от най-забавните неща в сайта
Днес има друг сайт със същото име, който съдържа част от текстовете и в общи линии може да се нарече официалният Хари Потър сайт, но магията на старата версия липсва.

И други пъти преди и след това Роулинг е пускала загадки, за да изпробва феновете си. Последната беше свързана с името на предстоящия ѝ криминален роман "Lethal white".

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

12-те най-силни жени в Хари Потър

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

Кориците на "Хари Потър" по света

Защо "Фантастични животни 3" не ме радва, а ме плаши

Прокълнатото дете и още 6 начина да се върнем в Хогуортс

Pottermore: Дурмщранг

Корицата на сценария за Престъпленията на Гринделвалд