7 неща за Дъдли Дърсли, които (може да) не знаете

Днес Дъдли Дърсли има рожден ден, затова реших да ви припомня няколко неща за него, които доста от почитателите на "Хари Потър" не знаят или са забравили.

1. Дъдли е рус
Сигурен съм, че сега читателите на блога са разделени на две - едните казват "Е да беее, много ясно!", а другите викат "Каквооооо?"
Дъдли е рус в книгата (както и Петуния), но във филма е чернокос, затова повечето хора си го представят така.

2. Отпаднала сцена от филма
Отпаднала сцена от седмия филм за Хари Потър
Заснета е сцена за "Хари Потър и даровете на смъртта" с Дъдли и Хари, които се ръкуват, но за съжаление е отпаднала от финалната версия на филма. Може обаче да бъде видяна в отпадналите сцени във версията за домашно ползване, за разлика от сцената с Крум и Хърмаяни от същия филм.

3. Няма магическа кръв
Навремето имаше много теории, че детето на Дъдли ще се окаже магьосник и дори Роулинг призна, че е обмисляла такова нещо в епилога, но в крайна сметка е решила, че нищо магическо не може да оцелее след ДНК-то на вуйчо Върнън.

4. Най-големият ужас
Никъде в книгите не се казва какво е видял Дъдли, когато дименторите го нападнаха, но по-късно Роулинг обясни, че Дъдли е видял самия себе си - какъвто е. Видял се е като садистичен и разглезен побойник. Оказва се, че през всичките тези години, когато е тормозел Хари, Дъдли не е осъзнавал, че прави нещо лошо на братовчед си - мислел си е, че се забавляват. Това, до голяма степен, е причината Дъдли да промени отношението си (но Хари, разбира се, осъзна твърде късно).

5. Семейство
Дъдли е успял да създаде свое семейство - оженил се е и са му се родили две деца. Както написах и по-горе, никое от тях няма магическа кръв.

6. Отношения с Хари
Раздялата между Хари и Дъдли в седмата книга не е окончателна. Роулинг разкрива, че двамата са се срещали няколко пъти и след това, когато вече са имали свои семейства. Децата им са станали добри приятели и с нетърпение са очаквали всяка следваща среща, а докато са си играели заедно двамата братовчеди обикновено са седели в мълчание, защото не са знаели какво да си кажат.

7. Съдбата на майка му
Има хора, които вярват, че Петуния е умряла (или предстои да умре съвсем скоро). Джоан Роулинг обаче никога не е казвала подобно нещо*.

*Прокълнатото какво? Роулинг не е писала подобно нещо.

Коментари

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Защо Куини изостави Джейкъб, ако наистина го е обичала

Джоан Роулинг завърши сценария на Фантастични животни 3

Чарли Уизли - 5 неща, които може да сте забравили

5 причини да прочетете сценария на Фантастични животни 2

Актьор от Хари Потър с представление в София

Аврелий Дъмбълдор - кои са родителите му

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Възрастта на професор Макгонъгол от Фантастични животни

Добър преподавател ли е Минерва Макгонъгол

Как се казва Волдемор на различните езици по света