"Икабог" излиза и в България през ноември, а илюстрациите ще бъдат на български деца

Страхотна новина! "Икабог" ще излезе и на български, заедно с английското издание. Преди това почитателите на Джоан Роулинг, които не искаха да го четат на английски, ще могат да го прочетат безплатно на български в сайта на издателството.


Ето каква информация ни дадоха от "Егмонт":


Публикуването на цялата история ще се случи поетапно, като първите две глави от „Икабог“, в превод на Красимира Абаджиева, ще се появят на сайта във вторник, 18 август, а всеки делничен ден до 2 октомври историята ще продължава с публикуване на нови части.След като историята бъде публикувана онлайн на части, „Икабог“ ще се появи като книжно издание (печатно и електронно), което премиерно ще излезе през ноември 2020 г. в няколко държави, сред които се нарежда и България. Писателката Дж. К. Роулинг ще дари всички приходи от авторските си права на проекти, подпомагащи засегнатите от Ковид-пандемията във Великобритания и по света.


Най-вълнуващата част и от българското преживяване „Икабог“ е, че българските деца също са поканени да нарисуват сцени от приказката на Дж. К. Роулинг, като илюстрациите им ще бъдат включени в българското издание на новата ѝ книга. Организатор на българския конкурс за илюстрация „Икабог“ е издателство „Егмонт“, като ще бъдат избрани 34 детски рисунки - българската селекция към творбите на деца по света, илюстрирали националните издания на „Икабог“.

В България родителите и настойниците на деца на възраст от 7 до 13 г., които желаят рисунката на детето им да се превърне в част от новата книга на Дж. К. Роулинг, могат да прочетат условията на конкурса и подадат заявка за участие на българската уебстраница на „Икабог“, също от вторник, 18 август, когато формулярът ще бъде активиран (след 12,00 ч.). Конкурсът за илюстрация ще продължи до 9 октомври, като за участие е необходимо да се запознаете с правилата и механизма му на сайта на организатора.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Кой е първият змиеуст в историята

Магьоснически игри и спортове

Кръв и сълзи на финала на световното по куидич

Защо Хърмаяни не е в Рейвънклоу

Творчески турнир №8: Произведение 1

Магически куфар и 10 вида дракони в клуб Перото

Творчески турнир №5: Произведение 5

Pottermore: Дурмщранг