Защо Джини е най-подходящата жена за Хари Потър

След шест години приятелство с Рон Уизли, Хари реши да се събере с малката му сестра. Това може и да разочарова някои фенове на Хърмаяни, Луна или дори Драко, но според мен Джини е най-подходящата съпруга за Хари Потър.

На първо място ще обърна внимание на това, че и тя като него обича куидич.
Спортът винаги е било нещото, към което Хари е проявявал най-голям интерес, може би заради връзката, която по този начин чувства с баща си, но според мен по-вероятно защото куидичът е единственото нещо, в което е по-добър от Хърмаяни.
Джини също е талантлив играч на куидич, но заема друга позиция в отбора, така че няма опасност да го засенчи.
Представям си как двамата са играли семейно куидич с всичките си деца, затова идеята (която за съжаление имат някои хора, заради един посредствен фенфикшън), че Албус Сивиръс може да не успее да се качи на метлата си в часа по летене, ми се струва недостоверна.

И все пак любовта към куидича е най-малката причина Хари да тръгне с Джини. Чо Чан също обичаше куидич, но видяхме как свърши всичко. Според мен именно разликата между двете приятелки на Хари е една от причините той да избере Джини.
Дори в най-трудните ситуации не виждаме Джини да плаче или да проявява слабост, освен когато е на 11 години, отвлечена е от Волдемор и е държана като заложник в подземна стая с огромна змия. Чо Чан плаче докато чете списания.
Силата на Джини е достатъчно впечатляваща, за да я покани Слъгхорн в клуба си и малко след това Хари също започва да я забелязва по различен начин.
Проклятията за летящи сополи
са специалитет на Джини

Не е за пренебрегване и фактът, че още преди да се оженят, Хари и Джини са почти семейство.
Откакто е пристигнал в света на магьосниците, най-истинските родители, които е имал Хари са Артър и Моли Уизли, така че с брака си Хари официално става част от семейството им.
Женейки се за Джини, Хари осигурява на децата си перфектната баба, както и безброй много братовчеди и чичовци, така че те никога да не разберат какво е да нямаш семейство, към което да се обърнеш за помощ, както се е чувствал той толкова години.

И все пак най-важната причина Хари да избере Джини е чисто егоистична - тя му е най-голямата почитателка.
Може да се каже, че Джини се влюбва не толкова в самия Хари, колкото в идеята за него. Тя е израснала с историята му и от дете е мечтала да се запознаят, затова само след едно зърване на гара "Кингс Крос" вече е влюбена до уши. И макар по-късно да се вслушва в съвета на Хърмаяни и да започва да излиза с други момчета, никога не забравя първата си любов.
И ако се чудите кой командва у дома им, само вижте имената на децата им. Изглежда Джини не е имала изобщо думата как да ги кръстят.
Колкото и силна личност да е Джини, Хари Потър винаги ще остане голямата ѝ слабст.

Коментари

Вижте последните:

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Чарли Уизли - 5 неща, които може да сте забравили

Феновете на Любен Зидаров, които нападат "Хари Потър", с нищо не помагат на художника

Волдемор: Историята на наследника - какво знаем за филма

Интервю с Любен Зидаров специално за феновете на "Хари Потър"

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Егмонт дават шанс на феновете да се срещнат с една от преводачките на "Хари Потър"

Аврелий Дъмбълдор - кои са родителите му

Как се казва Волдемор на различните езици по света

Коледен бал на Дейли Потър!!! Най-важното, което трябва да знаете

Дори Любен Зидаров да не е чел "Хари Потър", не бива да го съдим твърде строго