Роулинг може би подсказва нещо за "Фантастични животни 3" в Twitter

Трябва да си призная, че малко се бях огорчил от сайта mugglenet, заради серията статии, които атакуваха "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд". Проблемът не е, че критикуваха филма (аз също съм го правил в блога), а че само повтаряха безсмислени коментари от социалните мрежи, без да правят никакъв анализ. Днес обаче отново успяха да привлекат вниманието ми с една публикация относно профила на Роулинг в Twitter.

Изглежда наскоро писателката е сменила снимката на корицата си. Новото изображение показва три карти Таро - меч, смърт и фонтан, който символизира любовта.


Авторът на статията има основания да предполага, че сменената корица може да е някаква следа, която писателката ни дава. Много често Роулинг дава такива подсказки, преди да направи някое важно съобщение или за да загатне някакъв елемент от предстоящата си творба - например череп преди "Престъпленията на Гринделвалд" и бял кон преди "Смъртоносно бяло". Именно по този начин ни намекна и това, че част от действието на третия филм за Нют Скамандър ще се развива в Бразилия.

В този случай бих заложил, че корицата намеква нещо за третия филм от поредицата "Фантастични животни", тъй като сценарият вече е готов и Роулинг знае какво точно ще се случи. Има и доста голяма вероятност (бих казал... 50%) и да става въпрос за петата книга за Корморан Страйк. Вторият и третият роман от детективската поредица излязоха през интервал от една година, така че не е невъзможно, но авторката се забави 3 години за четвъртата, така че ме съмнява вече да е готова да дава знаци за петата.

Ако предположим, че става дума за "Фантастични животни", бихме могли да тълкуваме картите по няколко начина.


Една от любопитните теории след предишния филм беше, че жертвайки живота си, Лита Лестранж може да е създала същата защита за Нют или Тезей (или и за двамата), каквато създаде Лили за Хари (и после Хари за всички останали). Имаме любов, смърт и оръжие, което може да се тълкува като защита.


Други предполагат, че картите може да символизират тримата братя от приказката - мечът е най-големият, който търси оръжие, смъртта е най-малкият, който посреща Смъртта като равна и любовта е средният, който иска да е заедно с любимата си. В това има доста логика, тъй като историята на Гринделвалд е свързана с издирването на Даровете на смъртта.

Един от феновете, които са коментирали корицата, е забелязал, че всъщност трите карти много точно обобщават темите, които най-силно вълнуват Роулинг в творчеството ѝ - власт, смърт и любов.


Каквото и да иска да ни каже Роулинг, остава още много време, докато го разберем. Премиерата на "Фантастични животни 3" е планирана за 12 ноември 2021 г. Добрата новина е, че работата по филма започва през пролетта на следващата година и покрай това ще научим допълнителни подробности за историята.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

24 години свобода за Доби

Творчески турнир №8: Произведение 1

Магьоснически игри и спортове

Творчески турнир №5: Произведение 5

ЧРД на Дейвид Брадли

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"