Отговори на въпросите от петък (част 2)

Реших да пробвам нещо ново, което смятам да правя редовно, докато има интерес - обещах, че всеки въпрос, който ми бъде зададен в петък, ще получи отговор в блога.
Някои въпроси, въпреки, че са хубави, са сравнително лесни и не се нуждаят от отделна публикация, затова ще отговарям накуп.

Ивана Братованова: Мислиш, че Грифиндор получават твърде много внимание? Останалите домове сякаш са в сянка сред феновете заради популярността на дома в поредицата.

Абсолютно съм съгласен с теб - на Грифиндор се обръща прекалено голямо внимание, но това е разбираемо, след като виждаме цялата история от гледната точка на Хари Потър.
Забелязал съм нещо много интересно - всички по-малки фенове са големи почитатели на Грифиндор, но повечето дългогодишни фенове предпочитат някой от останалите домове.

Когато човек препрочита "Хари Потър", вече може да види историята и от друга гледна точка и осъзнава, че не само Джоан Роулинг дава незаслужено много на Грифиндор, но същото прави и Дъмбълдор. Не може просто да си измислиш 160 точки и да ги дадеш на Хари, за да победи любимият ти дом.

Накрая, след много анализиране на историята, всеки ще осъзнае, че най-несправедливо е отношението към Слидерин и това е най-готиният дом (за да няма излишни коментари по това, ще кажа, че се шегувам). :)

Teodora Hadjidobreva: Дали Невил трябваше да се ожени за Луна и защо? Или защо не?

Не. Много хора си мислят, че е имало нещо между Луна и Невил заради филма, но всъщност двамата никога не са изпитвали истински романтични чувства един към друг. И да е имало нещо в разгара на съпротивата срещу Снейп и Битката за Хогуортс, то е било мимолетно.

Луна всъщност се жени за друг човек - внукът на великия Нют Скамандър. Не знаем почти нищо за него, но много уважавам дядо му и се надявам да е наследил неговия изследователски дух. И сигурно е, щом с Луна са тръгнали да търсят нагънатороги шнорхелоподобни квакльовци.

Мисля, че Луна е щастлива (а това е важно за мен, защото ми е най-любимият герой след Снейп) и ми се струва, че Невил не би могъл да ѝ даде това, което заслужава.

Yoana Georgieva: Искам да Ви попитам,какво не харесвате в Рон и защо смятате,че Хърмаяни винаги е харесвала Хари преди Рон.

Истината е, че негативното ми отношение към Рон е чисто емоционално - просто не ми допада. Понякога на шега обяснявам колко не го харесвам, но в сериозна дискусия винаги изтъквам качествата му и това, че беше най-добрият приятел, на когото Хари можеше да се надява.

Иначе по въпроса за Хърмаяни, изобщо не ми се струва подходяща за Рон. И не само на мен - Роулинг казва, че накрая ги е събрала, само защото така е планирала от самото начало, но осъзнава, че двамата не са един за друг. Може да прочетеш интервюто ѝ от 2014 година.
В него обаче не се казва нищо за Хари, това си е моя теория, с която се опитвам да обясня защо Хърмаяни попадна в техния приятелски кръг и защо остана с Рон, след като са толкова различни.

Traqn Angelov: Какво се случва с пръчката на Хари след като Хармаяни му съобщава че се е счупила?

В края на книгата, когато разбира, че е господар на Бъзовата пръчка - най-могъщата на света, Хари я използва, за да възстанови оригиналната си пръчка от бодлива зеленика. След това вероятно я е използвал до края на живота си.

Интересна история: Когато излезе филмът "Хари Потър и даровете на смъртта: Част 2" ходих да го гледам 7 пъти с различни групи фенове и всеки път те викаха от възмущение, когато Хари счупи Бъзовата пръчка, без да поправи своята. Доказателство, че човек не може да е фен и на "Хари Потър" и на филмите по "Хари Потър".

Коментари

Публикуване на коментар

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Пуснаха една от отпадналите сцени от Фантастични животни 2

Теди Лупин - несъвместим с историята в Хари Потър и прокълнатото дете

Фантастични животни 3 може да не излезе през 2020

Творчески турнир №7: Произведение 7

Творчески турнир №7: Произведение 9

Творчески турнир №7: Произведение 8

Творчески турнир №7: Произведение 6

Творчески турнир №7: Кръг за гласуване

Свети Валентин в книгите за Хари Потър

Луна Лъвгуд - 12 неща за нея, които може да не знаете