Как Риънох Стюърд опита да заличи рода на Слидерин

В последното Понеделнишко препитване имаше един въпрос, на който 40% от феновете бяха отговорили правилно, без всъщност да знаят верния отговор. Въпросът беше коя от пет изброени жени никога не е ставала майка и доста хора по пътя на изключването стигнаха до Риънох Стюърд (търсих как се произнася името и изглежда е така)... без да имат ни най малка представа коя е тя.

Коя е Риънох Стюърд и от къде знаем за нея

Това е информация, която Дж. К. Роулинг ни даде в Потърмор. Риънох е дъщеря на Изолт Сейър, основателката на американското училище за магия "Илвърморни" и мъгъла Джеймс Стюърд.

От текста, публикуван преди излизането на филма "Фантастични животни и къде да ги намерим", знаем, че майката на Риънох бяга в Америка от леля си, която е черна магьосница. Там младата жена, която никога не е учила в "Хогуортс", създава училището Илвърморни по подобие на "Хогуортс"... или поне както си го представя от разказите, които е чувала.

Изолт се омъжва за мъгъл и заедно с него отглежда две осиновени деца и две свои. Риънох е най-малкото от децата ѝ.

Връзката със Слидерин и решението за бездетие

От супер любопитния текст, който Дж. К. Роулинг публикува, знаем, че Изолт Сейър е била потомка на великия Салазар Слидерин. До един момент тя дори е притежавала пръчката му, преди тя да загуби силата си и да бъде заровена в двора на училището Илвърморни.

Риънох научава за родословието на майка си и по непотвърдена информация притежава силата да говори със змиите, каквато имат всички в семейството ѝ. Тя не желае да има нищо общо със семейството, дало толкова много черни магьосници, затова посвещава живота си да изучава и да преподава защита срещу черните изкуства в Илвърморни.

Риънох има сестра близначка на име Марта, която се е родила малко преди нея и която няма никакви магически способности. Тъй като не желае да живее в общество на магьосници, без да има тяхната сила, Марта се омъжва за мъгъл и изчезва в света на мъгълите.

Така Риънох остава, поне доколкото ѝ е известно, последната наследница на Слидерин в магическия свят. По тази причина тя дава обет никога да не се омъжи и никога да няма деца. Целта ѝ е родословното дърво на Слидерин да приключи с нея.

Жертвата на Риънох се оказва безсмислена, както знаем. Кръвта на Слидерин продължава да живее в представителите на семейство Гонт в Европа и през XX век се появява най-известният му потомък - Лорд Волдемор.

Може да прочетете цялата история на Изолт Сейър на английски.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Магьоснически игри и спортове

Понеделнишко препитване: Майките в "Хари Потър"

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Била ли е някога майка Макгонъгол и имала ли е съпруг

Мистериите в Хари Потър: Любовта