Клуб "Перото" отсвириха ХП феновете по "технически причини"

Неприятна изненада за феновете на "Хари Потър" поднесоха от литературен клуб "Перото", където трябваше да се състои обявената преди две седмици Нощ на книгите за Хари Потър в София - събитието се отлага с още две седмици.

Този път "Перото" се бяха постарали повече в планирането на събитието, за да не се повтори хаосът от миналогодишната Нощ и изглеждаше, че всичко върви нормално, докато най-изненадващо не обявиха новата дата 18 февруари.
Като причина бяха посочени някакви "технически" проблеми, но без повече обяснения. От коментари във Facebook става ясно, че истинската причина е върлуващата грипна епидемия, което е разбираемо, но не прави нещата по-лесни за приемане.

Идеята на Нощта на книгите за Хари Потър е феновете по света да участват в нещо глобално, затова се прави на точно определена дата. Хубаво би било инициативата да се превърне в месец на Хари Потър, но за сега не е така и е безсмислено една случайно избрана дата през февруари да бъде считана част от тези събития.

Организаторите казват, че имат желание събитието да се превърне в "незабравимо преживяване за всички" и именно това ще очакваме - по нещо за всеки - малък и голям, начинаещ и експерт. Ще е много разочароващо, ако идеята им за игри отново е да обикаляме насам-натам и да крещим, а накрая отборът победител се избира на случаен принцип.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

12-те най-силни жени в Хари Потър

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

Кориците на "Хари Потър" по света

Защо "Фантастични животни 3" не ме радва, а ме плаши

Прокълнатото дете и още 6 начина да се върнем в Хогуортс

Pottermore: Дурмщранг

Корицата на сценария за Престъпленията на Гринделвалд