Волдемор: Историята на наследника - какво знаем за филма

Дълго се въздържах да пиша за предстоящия фен филм "Волдемор: Историята на наследника", но изглежда все по-вероятно такова нещо да има, затова е крайно време да споделя какво знаем и какво мисля за него.

Филмът
Стефано Роси като Том Риддъл

Филмът ще ни покаже какво е правил (или какво някой си представя, че е правил) Волдемор в годините, след като изчезва. Това е периодът, в който Том Риддъл е заменен от Черния лорд.
По следите на Том тръгва Гриша Маклагън, която е наследничка на Грифиндор.

От Warner Bros спряха кампанията за събиране на средства, но не спряха снимането на филма, нито споделянето му в YouTube, стига създателите му да не печелят пари от него.
Очаква се да можем да го видим до края на годината.

Мнение

Не съм против фен продукциите по принцип - и няма как, след като толкова обичам трите мюзикъла на Starkid, но опитът ми с подобни фен филми е показал, че те рядко са особено качествени.

За мен основният проблем е, че няма как да се направи подобно нещо само от информацията в книгите, а всяко добавяне на измислени факти само отдалечава филма от оригиналното произведение.
В случая още в трейлъра разбрахме за наследничката на Грифиндор и в някоя от следващите си публикации ще обясня защо идеята за такава не ми харесва.
Мадлена Оркали като Гриша Маклагън

Все пак реших, заради силния интерес сред феновете, да следя как ще се развият нещата. Никога не се знае - филмът може да ме изненада приятно.

Коментари