Магьоснически геноцид - защо във Великобритания няма великани

Често когато феновете правят историческа съпоставка с "Хари Потър" сравняват Лорд Волдемор с Хитлер, но пропускат факта, че истински геноцид е извършен точно от неговите противници.

Когато става ясно, че Хагрид е полувеликан, Рон е ужасен и обяснява на Хари, че великаните са жестоки и убиват за удоволствие. Дори изразява радостта си, че във Великобритания не са останали.

Оказва се, че дори преди войната с Черния лорд великаните са били на изчезване, но след изчезването на Волдемор аврорите са убили доста от тях, така че в страната вече не са останали никакви.

Предразсъдъците и жестокото отношение на британските магьосници вероятно са причината мадам Максим да реагира така на думите на Хагрид, въпреки че великанската ѝ кръв е очевидна. Може би е очаквала ако се разчуе да я линчуват.

Предполагам, че в континентална Европа отношението към великаните не е чак толкова негативно и затова едно от най-големите магьоснически училища има полувеликанка за директор.

Интересно е, че в това отношение, поне от гледната точка на великаните, именно Волдемор е този, който защитава правата им. Напълно разбираемо е, че и във втората война те пак избраха неговата страна.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Магьоснически игри и спортове

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Понеделнишко препитване: Майките в "Хари Потър"

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Била ли е някога майка Макгонъгол и имала ли е съпруг

Мистериите в Хари Потър: Любовта