Алисън Судол - певицата, която стана актриса във Фантастични животни

Всички ние познаваме Алисън Судол най-вече като актрисата, изпълнила ролята на Куини Голдстийн във "Фантастични животни". Но преди да тръгне в тази посока, Алисън се изявяваше в съвсем друга сфера на изкуството - музиката.
Алисън Судол от Фантастични животни

Алисън Судол, родена на 23 декември през 1984, е автор и изпълнител на алтернативна музика. Има три издадени албуми - през 2007, 2009 и 2012, като последният (Pines) беше много добре приет от критиката.

Най-голямата роля на Алисън, преди да бъде избрана за филма на Джоан Роулинг, е в минисериала "Разкопките" (2015), където участва заедно с актьора от "Хари Потър" Джейсън Айзъкс (Луциус Малфой).

Алисън Судол в света на магьосниците

Алисън Судол във Фантастични животни и къде да ги намерим
Актрисата е чела книгите за Хари Потър, макар и да не се счита за много голяма почитателка. Затова и се явява на кастинга за "Фантастични животни и къде да ги намерим". Единственото, което е знаела за Куини е, че е много чувствителна и мила. Чак след като е избрана, научава, че персонажът ѝ всъщност е вещица.

Участието в толкова мащабна продукция е важно за Алисън. "Аз съм по-нова като актриса от всички останали във "Фантастични животни" и това напрежението беше огромно", разказва тя. "Но имах и това странно усещане, че зад мен стои огромна сила. Тази роля можеше или да ме смаже под тежестта си, или да ми даде огромен тласък в кариерата."

За "Фантастични животни и къде да я намерим" е заснета сцена, в която Куини и Тина (Катрин Уотърстън) пеят песента на Илверморни. За съжаление, тя така и не стигна до финалната версия на филма, но може да бъде намерена в интернет:

Как ще се промени ролята на Алисън Судол в следващите Фантастични животни

Ролята на Куини предстои да се развие много в следващите части. Сега, когато младата легилимантка мина на страната на черния магьосник Гринделвалд, ще видим как ще се справи с последствията от решението си.

Алисън Судол във Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд
Куини съзнателно избра да изостави сестра си и мъжа, когото обичаше, за да участва във войната и да се бори за Висшето благо. Това е ново предизвикателство пред Алисън Судол и с нетърпение очакваме да видим как ще се справи с него.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Магьоснически игри и спортове

Понеделнишко препитване: Майките в "Хари Потър"

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Мистериите в Хари Потър: Любовта

Защо Джеймс Потър тормозеше Сивиръс Снейп