Тайните на Дъмбълдор: Кой е Аврелий и защо е бил изпратен в Америка

Всички, които ме познават, знаят, че за мен Дъмбълдор е един от най-противоречивите личности в света на „Хари Потър“ и ако мога да избера само един предмет от историята, който да стане реален, то това би било копие на „Животът и лъжите на Албус Дъмбълдор“. Директорът на „Хогуортс“ е толкова потаен, че 14 години след излизането на последната книга, с хората, с които препрочитаме всяка седмица, продължаваме да се питаме каква част от нещата, които той казва, са истина. Въпросът не е има ли тайни Дъмбълдор, а дали изобщо има нещо, което да знаем със сигурност.

По тази причина реших да започна поредица, в която да споделям какви са тайните на Дъмбълдор, които най-много искам да науча. И започвам, разбира се, с това:

Кой е Аврелий Дъмбълдор и защо е отивал в Америка?

Вече два филма Кридънс Беърбоун се опитва да разгадае миналото си, но с всеки следващ отговор той, а и ние, ставаме все по-объркани. Надяваме се третият филм да разкрие най-после кой всъщност е Кридънс (или Аврелий) и каква е връзката му с рода Дъмбълдор.

Със сигурност знаем, че като бебе Аврелий е бил с леля си (вероятно става дума за Онория), която се е опитала да го отведе в Америка. Корабът е потънал, но Аврелий случайно е бил спасен от малката Лита Лестранж. Въпросът, който не ни дава мира е, защо Аврелий е бил на този кораб и защо никога не чуваме нищо за него в книгите за „Хари Потър“.

Това е информация, която Албус Дъмбълдор би могъл да има, защото вече е бил около 20-годишен по време на корабокрушението. Още повече, че по-това време вече се е познавал с Гринделвалд и може би заминаването на Аврелий има нещо общо с това познанство и враждата, която възниква след него. Искал ли е Албус да убеди другия магьосник, че брат му е мъртъв или изцяло се е опитвал да скрие съществуването му?

Любопитно е и колко знае Гринделвалд. Във втория филм именно той разкри на Аврелий истинското му име, но няма съмнение, че докато беше в САЩ, черният магьосник изобщо не подозираше с кого си има работа. Той просто използваше момчето, защото беше получил видение, че някъде около Мери Лу Беърбоун има обскурен. Ако знаеше, че Кридънс е брат на Ариана, едва ли щеше да се държи така с него.

Очевидно е, че това ще е важна тема в поредицата, така че съм убеден в две неща – ще получим част от отговорите във „Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“ И това ще предизвика нови въпроси.

Повече за мистерията около Аврелий и какви са възможните обяснения за съществуването му може та прочетете тук: Аврелий Дъмбълдор - кои са родителите му

Коментари

  1. Като цяло ми е интересно как ще развият тази зле скалъпена история. Не съм запозната до каква степен Роулинг има пръст в нея, но съм склонна да вярвам, че той не е никакъв брат ма Албус

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Хари Потър и прокълнатото дете - излишната история

Домовете на Хогуортс - представени ли са равностойно

Професор Костов и двете Дж. К

Аврелий Дъмбълдор - кои са родителите му

Указът за секретност - как се скриха магьосниците

Понеделнишко препитване: Домовете в "Хогуортс"

Три неща, които Роулинг ни каза чрез смъртта на Хедуиг и Муди

Коя е Лита Лестранж от Фантастични животни