Тайните на Дъмбълдор: Кой е Аврелий и защо е бил изпратен в Америка

Всички, които ме познават, знаят, че за мен Дъмбълдор е един от най-противоречивите личности в света на „Хари Потър“ и ако мога да избера само един предмет от историята, който да стане реален, то това би било копие на „Животът и лъжите на Албус Дъмбълдор“. Директорът на „Хогуортс“ е толкова потаен, че 14 години след излизането на последната книга, с хората, с които препрочитаме всяка седмица, продължаваме да се питаме каква част от нещата, които той казва, са истина. Въпросът не е има ли тайни Дъмбълдор, а дали изобщо има нещо, което да знаем със сигурност.

По тази причина реших да започна поредица, в която да споделям какви са тайните на Дъмбълдор, които най-много искам да науча. И започвам, разбира се, с това:

Кой е Аврелий Дъмбълдор и защо е отивал в Америка?

Вече два филма Кридънс Беърбоун се опитва да разгадае миналото си, но с всеки следващ отговор той, а и ние, ставаме все по-объркани. Надяваме се третият филм да разкрие най-после кой всъщност е Кридънс (или Аврелий) и каква е връзката му с рода Дъмбълдор.

Със сигурност знаем, че като бебе Аврелий е бил с леля си (вероятно става дума за Онория), която се е опитала да го отведе в Америка. Корабът е потънал, но Аврелий случайно е бил спасен от малката Лита Лестранж. Въпросът, който не ни дава мира е, защо Аврелий е бил на този кораб и защо никога не чуваме нищо за него в книгите за „Хари Потър“.

Това е информация, която Албус Дъмбълдор би могъл да има, защото вече е бил около 20-годишен по време на корабокрушението. Още повече, че по-това време вече се е познавал с Гринделвалд и може би заминаването на Аврелий има нещо общо с това познанство и враждата, която възниква след него. Искал ли е Албус да убеди другия магьосник, че брат му е мъртъв или изцяло се е опитвал да скрие съществуването му?

Любопитно е и колко знае Гринделвалд. Във втория филм именно той разкри на Аврелий истинското му име, но няма съмнение, че докато беше в САЩ, черният магьосник изобщо не подозираше с кого си има работа. Той просто използваше момчето, защото беше получил видение, че някъде около Мери Лу Беърбоун има обскурен. Ако знаеше, че Кридънс е брат на Ариана, едва ли щеше да се държи така с него.

Очевидно е, че това ще е важна тема в поредицата, така че съм убеден в две неща – ще получим част от отговорите във „Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“ И това ще предизвика нови въпроси.

Повече за мистерията около Аврелий и какви са възможните обяснения за съществуването му може та прочетете тук: Аврелий Дъмбълдор - кои са родителите му

Коментари

  1. Като цяло ми е интересно как ще развият тази зле скалъпена история. Не съм запозната до каква степен Роулинг има пръст в нея, но съм склонна да вярвам, че той не е никакъв брат ма Албус

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз съм на същото мнение... Мисля, че или Албус и на идея си няма, че там някъде има брат или Гринделвалд лъже, за да може момчето да се бие срещу Албус, за да отмъсти за нещо, все пак знаем, че имат неразрушима клетва. Но пък.... както виждаме в бъдеще, Албус притежава бъзовата пръчка, така че тази клетва е разрушена и Албус побеждава.... Дано в трета част разберем какво се е случило, ако не я забавят с още някоя друга година хахаха

      Изтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

12-те най-силни жени в Хари Потър

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

Кориците на "Хари Потър" по света

Защо "Фантастични животни 3" не ме радва, а ме плаши

Прокълнатото дете и още 6 начина да се върнем в Хогуортс

Pottermore: Дурмщранг

Корицата на сценария за Престъпленията на Гринделвалд