Вижте корицата на следващата книга от Джоан Роулинг

Авторката на "Хари Потър" изненада почитателите си по-рано тази година, като съобщи, че ще публикува нова книга  през октомври. Книгата ще бъде за по-малки деца и ще се нарича "Коледното прасе". Днес писателката сподели и корицата на предстоящото издание.

Ето какво знаем за сюжета на приказката:

"Джак обича детската си играчка прасенце. То винаги е било до него, в добро и зло. Една Коледа се случва нещо ужасно – прасенцето изчезва. Но нощта на Коледа е нощ на чудеса, нощ, в която всички неща се съживяват, включително играчките. И новата играчка на Джак, Коледното прасе, което трябва да замести изгубената му играчка, има смел план – заедно те ще се отправят на магическо пътешествие и ще спасят най-добрия приятел, когото Джак някога е имал."

Това е втората книга за деца, която Роулинг споделя с читателите си от 2007 г. насам, но е първата, която е написала след края на романите за "Хари Потър".

Напомняме ви, че "Икабог", която излезе миналата година, е била написана преди "Хари Потър и даровете на смъртта", но е престояла на тавана на Роулинг повече от десетилетие.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

24 години свобода за Доби

Творчески турнир №8: Произведение 1

Магьоснически игри и спортове

Творчески турнир №5: Произведение 5

ЧРД на Дейвид Брадли

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"