Крум говори на български във филма и още любопитни подробности за Станислав Яневски

Днес актьорът Станислав Яневски, когото познаваме от филма „Хари Потър и огненият бокал“, навършва 36 години. Макар Яневски отдавна да е приключил с образа на Виктор Крум и да продължава кариерата си с други филми, той не е забравил първата си роля и продължава често да радва почитателите си в социалните мрежи, като споменава „Хари Потър“ и Крум.

Станислав често участва в ХП събития в България и по света, така че много от нас са имали възможността да се срещнат с него лично. Ето няколко любопитни подробности за Станислав и ролята му в „Хари Потър“.

Открит е случайно

Въпреки че Уорнър направиха кастинг в София за ролята на Виктор Крум, Станислав Яневски не е бил сред хилядите, които отидоха тогава. По това време той е в Англия, където учи в колеж по икономика и информационни технологии. Именно там го намират търсачи на таланти и режисьорът Майк Нюъл му казва, че търси именно такъв „природен талант“, който да изпълни ролята на Крум.

Говори на български във филма

Сцената е толкова бърза, че може и да не сте го чули. Когато Крум насочва пръчката си към Хари в лабиринта, той извиква „Разкарай се!“. Това е била идея на режисьора Майк Нюъл, който е преценил, че поставеният под проклятието Империус българин ще говори на родния си език, а не на английски. Станислав е получил указания да каже на Хари да се отмести на български.

Доведе режисьора на „Четири сватби и едно погребение“ в София

„Хари Потър и огненият бокал“ имаше голяма премиера в България – с червен килим и много родни знаменитости. Най-важните гости бяха Станислав Яневски и режисьорът на филма Майк Нюъл.

Снимал се е в „Хари Потър и даровете на смъртта“

Българските фенове на „Хари Потър“ очакваха с голямо нетърпение седмия филм, за да видят сцената с Виктор Крум на сватбата на Бил и Фльор. И всички бяхме неприятно изненадани, когато отидохме в киносалона и открихме, че няма такава сцена във филма. По-късно стана ясно, че актьорът се е снимал във филма, танцувал е с Хърмаяни, но в крайна сметка тази сцена е отпаднала.

Обича моторите

Станислав Яневски не лети на метла, но обича високите скорости и често споделя манията си по мотоциклети. Достатъчно е да отворите профила му в Instagram и ще се убедите, че това е истинска страст.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър