Егмонт дават шанс на феновете да се срещнат с една от преводачките на "Хари Потър"

От утре започва коледният панаир на книгата в НДК, където освен намаления (ние с Радина Рейвънклоу пазаруваме книги от панаир на панаир) ще има и различни културни програми. И още на първия ден ще има нещо, посветено на "Хари Потър"!
Издателство "Егмонт" организират среща с феновете на магьосническата поредица, а като гост е поканена преводачката Мариана Мелнишка, на която дължим преводите на "Хари Потър и Стаята на тайните", "Хари Потър и затворникът от Азкабан" и "Хари Потър и Огненият бокал". Всъщност точно на последната среща на клуба за тази година обсъдихме превода на българските издания и стигнахме до заключението, че сме извадили късмет с нашите преводачи. Само вижте какво са направили някои от другите страни с името на Волдемор.

Мариана Мелнишка заедно със Станислав Яневски и Андрей Хадживасилев (създател на първия български ХП сайт) на третата Национална Хари Потър фен среща

Освен Мариана Мелнишка, на мен ще ми е много любопитно да чуя и още един от гостите - художникът и журналист Антон Стайков. Той е поканен да коментира новите корици, дело на Любен Зидаров, но вниманието ми към него беше привлечено от нещо друго, за което ще ви разкажа в сряда.

Очертава се интересно събитие.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Магьоснически игри и спортове

ЧРД на Дейвид Брадли

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"

Какво знаем за Бил и Фльор

Майката на Волдемор - най-трагичният образ в Хари Потър

Как Гийермо дел Торо накара Алфонсо Куарон да прочете "Хари Потър"

Да си спомним за Марджъри Менсън