Чарли Уизли - 5 неща, които може да сте забравили

Чарли Уизли е роден на 12 декември през 1972 година. Той е един от по-малко познатите герои от "Хари Потър". Син е на Артър и Моли Уизли, по-малък от Бил и по-голям от всички останали. Въпреки, че в книгата се появява няколко пъти, във филма не го виждаме никога. Днес ще ви припомним някои неща за него, които може да сте забравили или пък никога да не сте знаели.
Чарли Уизли от Хари Потър

1. Търсач в отбора по куидич

Докато е бил в Хогуортс, Чарли Уизли е играл в куидичния отбор на Грифиндор. Бил е търсач и е станал капитан на отбора. След като е завършил училище през 1991 година, на негово място дойде Хари Потър.

2. Взема изпита по магипортиране от втория опит

Когато се явява за пръв път на изпит по магипортиране, Чарли не успява да уцели мястото, на което трябва да отиде. Вместо това се появява върху мъгълска старица и е скъсан.

3. Обича животните

Чарли се интересува от магическите животни и затова се записва да учи Грижа за магически създания. Става приятел с Хагрид и няколко години по-късно се съгласява да му помогне, като тайно транспортира незаконен дракон.
Драконите всъщност са любимите животни на Чарли и затова след като завършва отива в Румъния, където има резерват. По време на Тримагическия турнир, Чарли е един от експертите по дракони, които идват в Хогуортс за първото изпитание.

4. Член на Ордена на феникса

Във филмите изобщо не виждаме Чарли, но от книгата разбираме, че е член на втория Орден на феникса. На 2 май 1998 участва в Битката за Хогуортс.

5. Остава ерген

Преди няколко години Роулинг пусна родословно дърво на семейство Уизли и стана ясно, че Чарли не се е женил и няма деца. Попитана дали Чарли е бил гей, Роулинг отговори, че не е - просто драконите са му по-интересни от жените.

Коментари

Публикуване на коментар

Вижте последните:

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Каква е пръчката на Волдемор (81% не знаят) и други въпроси, които ви затрудниха

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Понеделнишко препитванe: Волдемор и смъртожадните

Домовете на Хогуортс - представени ли са равностойно

Понеделнишко препитване: Фантастичните животни и магизоологията

Волдемор: Историята на наследника - какво знаем за филма

„Хари Потър“ – аудиокнига и на български!

Понеделнишко препитване: Домовете в "Хогуортс"

Проклятията в Хари Потър

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър