Джоан Роулинг НЯМА да пише 4 нови книги за Хари Потър, не се подвеждайте

Изглежда Хари Потър феновете са загубили чувствителността си към фалшивите новини около любимата ни поредица. Всички тематични групи, които следя, се напълниха с публикации, които твърдят, че Роулинг ще пише 4 нови книги за Хари Потър.
Това обаче е абсолютно невярно!

Ще има ли 4 нови книги за Хари Потър?

Ще има нови книги, но те няма да са за Хари Потър (персонажа), а за "Хари Потър" (книгата). Четирите електронни книжки от поредицата "Хари Потър: История на магията" са вдъхновени от успешната изложба в Британската библиотека "Хари Потър: Пътешествие през историята на магията", която разкриваше какво е вдъхновило Джоан Роулинг, за да създаде обичания свят на магьосниците.


Заради успеха на изложбата, беше публикувана и книга със същото заглавие. Книгата съдържа обяснения за първоизточниците, които Роулинг е използвала, копия на ръкописни текстове на авторката и рисунки, които е правила, докато е пишела книгата.
Четирите електронни книги ще са още по-съкратена версия на "Хари Потър: Пътешествие през историята на магията".

Заслужава ли си да се прочетат книжките?


Аз не притежавам книгата за изложбата, но съм имал щастието да я разгледам и определено си заслужава, най-малкото за да видим как се е променяла историята в процеса на писане. Със сигурност ще е интересно да прочетем и новите електронни книги, за да видим какви митове и легенди от британския фолклор са дали идеите на Джоан Роулинг за света на Хари Потър.

Важно е обаче да знаете, че това НЕ СА художествени книги, НЕ СА част от историята за света на магьосниците и НЕ СА писани от Джоан Роулинг!

Да не бъдем като мъгълите

Нормално е мъгълските медии да извъртат нещата така, че да изглежда сякаш Роулинг пише продължение на "Хари Потър". Звучи вълнуващо и ще привлече повече интерес, отколкото няколко книги за написването на поредицата.

Нека обаче поне ние, които се считаме за истински фенове на авторката и на забележителните ѝ книги, да не позволяваме да ни излъжат толкова лесно и да проверяваме нещата. В противен случай ще станем като онези "фенове", които миналата година научиха, че Дъмбълдор е гей (това е информация, която имаме вече от почти 12 години) и бяха скандализирани.

Коментари

  1. Да не бъдем като мъгълите!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Да, благодаря за информацията. Естествено, че няма да са продължение на Хари Потър и прокълнатото дете. Няма как, тъй като чета в интернет, че пиесата била пълна излъгация. Това не значи, че наистина е била такава, но щом хората го пишат, значи, че просто не е успяла да спечели симпатиите им. При всички положения книгите няма как да са продължения на поредицата за Хари. Това си го знаех. Не съм кой знае какъв фен, но следя интернета.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Роулинг и Шекспир - препратки в Хари Потър

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър