Джоан Роулинг НЯМА да пише 4 нови книги за Хари Потър, не се подвеждайте

Изглежда Хари Потър феновете са загубили чувствителността си към фалшивите новини около любимата ни поредица. Всички тематични групи, които следя, се напълниха с публикации, които твърдят, че Роулинг ще пише 4 нови книги за Хари Потър.
Това обаче е абсолютно невярно!

Ще има ли 4 нови книги за Хари Потър?

Ще има нови книги, но те няма да са за Хари Потър (персонажа), а за "Хари Потър" (книгата). Четирите електронни книжки от поредицата "Хари Потър: История на магията" са вдъхновени от успешната изложба в Британската библиотека "Хари Потър: Пътешествие през историята на магията", която разкриваше какво е вдъхновило Джоан Роулинг, за да създаде обичания свят на магьосниците.


Заради успеха на изложбата, беше публикувана и книга със същото заглавие. Книгата съдържа обяснения за първоизточниците, които Роулинг е използвала, копия на ръкописни текстове на авторката и рисунки, които е правила, докато е пишела книгата.
Четирите електронни книги ще са още по-съкратена версия на "Хари Потър: Пътешествие през историята на магията".

Заслужава ли си да се прочетат книжките?


Аз не притежавам книгата за изложбата, но съм имал щастието да я разгледам и определено си заслужава, най-малкото за да видим как се е променяла историята в процеса на писане. Със сигурност ще е интересно да прочетем и новите електронни книги, за да видим какви митове и легенди от британския фолклор са дали идеите на Джоан Роулинг за света на Хари Потър.

Важно е обаче да знаете, че това НЕ СА художествени книги, НЕ СА част от историята за света на магьосниците и НЕ СА писани от Джоан Роулинг!

Да не бъдем като мъгълите

Нормално е мъгълските медии да извъртат нещата така, че да изглежда сякаш Роулинг пише продължение на "Хари Потър". Звучи вълнуващо и ще привлече повече интерес, отколкото няколко книги за написването на поредицата.

Нека обаче поне ние, които се считаме за истински фенове на авторката и на забележителните ѝ книги, да не позволяваме да ни излъжат толкова лесно и да проверяваме нещата. В противен случай ще станем като онези "фенове", които миналата година научиха, че Дъмбълдор е гей (това е информация, която имаме вече от почти 12 години) и бяха скандализирани.

Коментари

Публикуване на коментар

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Честит ден на Хари Потър!

Не се тревожете, не е имало пожар в Хари Потър студиото

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Кой е Робърт Галбрейт и какво общо има с Хари Потър

7 доказателства, че Хари Потър е идиот

Баладата за Почтибезглавия Ник (превод)

Джоан Роулинг трябваше да остави Хари Потър да умре

7 причини феновете на “Хари Потър” да не пропуснат Aniventure Comic Con за нищо на света

5 доказателства, че Хари Потър е грифиндорец

Мистериите в Хари Потър: Магическите пръчки